Haberler

Ulaştırma Bakanı Yıldırım : "Uçak Kazaları Dünyanın Her Yerinde Oluyor"

TBMM Genel Kurulu'nda, Adalet Bakanlığı, Danıştay Başkanlığı, Yargıtay Başkanlığı, Ulaştırma Bakanlığı bütçeleri görüşülüyor. Bakanlığının bütçesi üzerine Hükümet adına söz alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta'da düşen uçak kazası ile ilgili değerlendirmede bulundu.

TBMM Genel Kurulu'nda, Adalet Bakanlığı, Danıştay Başkanlığı, Yargıtay Başkanlığı, Ulaştırma Bakanlığı bütçeleri görüşülüyor.

Bakanlığının bütçesi üzerine Hükümet adına söz alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta'da düşen uçak kazası ile ilgili değerlendirmede bulundu. Yıldırım uçak kazalarının dünyanın her yerde olduğunu belirterek, "Hepsinin de detayı var. Personel yetersizliği konusunda de eleştiriler var. Biz başkaları gibi teknik elemanı sivil havacılıkta genel müdür yapmıyoruz" dedi.

-DENİZCİLİKTE TÜRKİYE AYTIN ÇAĞINI YAŞIYOR-

Denizcilikte Türkiye'nin altın çağını yaşadığını belirten Yıldırım, "gemi inşa sektöründe 23. sıradan 5. sıraya yükselmiştir. Türkiye yat imalatında dünya 3'sü olmuştur. Türkiye'nin denizcilik itibarını en üst sıraya çıkardık. Balıkçılarımız bir aydır bedava balık dağıtıyor" dedi.

Türk sivil havacılığını yeniden yapılandırdıklarını söyleyen Yıldırım, "Sivil Havacılık konusunda bir şey yapılmıyor" eleştirilerine da katılmadığını ifade etti.

Yıldırım, MHP'nin, "Sivil Havacılıkta akçeli işler var" iddialarına da, "Sizi bunu açıklamaya davet ediyorum. Bildiğiniz varsa açıklayın, açıklamazsanız sizi müfteri olarak ilen ediyorum. Bizim cevap veremeyeceğimiz hiçbir konu yoktur" yanıtını verdi. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title