Haberler

Bursa'da Aracın Çarptığı Köpek Üç Bacağıyla Hayata Tutundu

Bursa'da aracın çarpması sonucu yaralanarak hayvan tedavi merkezine getirilen köpeğin bir bacağı, cerrahi operasyonla kesildi.

Bursa'da aracın çarpması sonucu yaralanarak hayvan tedavi merkezine getirilen köpeğin bir bacağı, cerrahi operasyonla kesildi. Ameliyattan kısa süre sonra yürümeye başlayan köpek, merkezin maskotu oldu.

İhbar üzerine merkez Osmangazi ilçesinde bir mahalleye giden ekipler, 2 yaşlarındaki ''Pinçır'' cinsi köpeği yaralı olarak buldu. Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezine getirilen, aracın çarpması sonucu yaralandığı belirlenen köpek, zaman geçmeden ameliyata alındı.

Bir bacağı, cerrahi operasyonla kesilen ve ameliyattan kısa süre sonra yürümeye başlayan köpek, merkezin maskotu oldu.

Veteriner hekim Ercan Yenidünya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk geldiği anda köpeğin durumunun çok kötü olduğunu belirterek, ''Hemen ameliyata aldık. Maalesef arka bacağını kesmek zorunda kaldık. Antibiyotik verildi. Bu köpeğin bir özelliği var, anesteziden uyanır uyanmaz yarım saat içinde sanki hiç operasyon geçirmemiş gibi merkezimizin içinde gezmeye başladı. Bizim için ilginç bir tabloydu'' dedi.

Sevimli köpeğin adeta merkezin maskotu durumuna geldiğini anlatan Yenidünya, ''Genelde diğer operasyon geçiren köpekler 2 günde kendine geliyor. Köpeğimiz, yarım saatte ayağa kalkması ve insanlara çok yakın olması nedeniyle adeta maskot durumuna geldi. Çok uyumlu bir köpek. Artık çok sağlıklı'' diye konuştu.

Muhabir: Harun Kaymaz

Yayınlayan: Doğan Sarıtaş

Kaynak: AA / Güncel

Osmangazi Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title