Haberler

Tüsiad: "Yeni Politikalara ve Açılımlara İhtiyaç Var"

Üniversitelerde "Türban Serbestisi" Konusunda Yaptığı Açıklama ile Gündemi Etkileyen Tüsiad, Defa da Türkiye Ekonomisine İlişkin Çarpıcı Bir Çıkış Yaptı.

Önceki günlerde üniversitelerde "türban serbestisi" konusunda yaptığı açıklama ile gündemi etkileyen TÜSİAD, bugün de Türkiye ekonomisine ilişkin çarpıcı bir çıkış yaptı.

2001 krizi sonrasında uygulanan ekonomik programın yatırımların önünü açtığını buna karşın hala mali disiplinde bozulma, enflasyon, yüksek faiz ve işsizlik gibi konularda sorunlar yaşandığını vurgulayan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Geldiğimiz noktada Türkiye'nin yeni politikalara ve yeni açılımlara ihtiyacı olduğu görüşündeyiz" dedi.

Hannover - Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen WIN–World of Industry Fuarları birinci faz toplantısında konuşan Yalçındağ, Türkiye'nin hem küresel likiditeden kaynak çekmekte zorlanacağı, hem de enflasyon baskısıyla sıkı para politikaları uygulamaya devam edeceği bir döneme girdiğine dikkat çekti.

-"PARA POLİTİKALARI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"-

Hükümetin 2001 krizi sonrasında uygulamaya koyduğu ekonomik programın ülke ekonomisine birçok katkı sağladığını ve yatırımın önünü açtığını hatırlatan Yalçındağ, buna karşın hala mali disiplinde bozulma, enflasyon, yüksek faiz ve işsizlik gibi konularda sorunlar yaşandığını hatırlattı. Yalçındağ, 2007'den geriye kalan bu tablonun üzerine şimdi de 2008 yılında küresel ekonomide yaşanan belirsizliğin geldiğine dikkat çekerek, önümüzdeki dönemde Türkiye'deki para politikalarının nasıl uygulandığının büyük önem taşıyacağını söyledi.

Yalçındağ, dünyadaki merkez bankalarının tümünün hem enflasyonla mücadele etmek hem de daralan likiditeden daha çok finansal kaynak çekebilmek için bütün hünerlerini sergilediklerine vurgu yaparak, "Geldiğimiz noktada Türkiye'nin yeni politikalara ve yeni açılımlara ihtiyacı olduğu görüşündeyiz. Çünkü hem küresel likiditeden kaynak çekmekte zorlanacağız hem de enflasyon baskısıyla sıkı para politikaları uygulamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

-"KARAMSAR TABLO ÇİZMEK İSTEMİYORUZ"-

Küresel şartlardaki değişikliklere ayak uydurabilmek için sanayinin rekabet gücünü artırmak gerektiğine işaret eden Yalçındağ, Türkiye için "karamsar" bir tablo çizmek istemediklerini, Türk sanayinin rekabet gücüne güvendiklerini ifade etti.

Yalçındağ, şöyle konuştu:

"Sanayimizin rekabet gücüne inanıyor ve güveniyoruz. Ama yine de her türlü ekonomik aktivitenin arkasında makro ekonomik istikrar ve iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi yatıyor. Buradan hareketle yapısal reformların tamamlanması ve reform sürecinin mikro reformlarla desteklenerek geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer bunları yaparsak 2008 gibi, dünyada büyümenin yüzde 4,9'dan 4,1'e ineceği bir dönemde bile, Türkiye bu dönemi hem en az hasarla hem de 2009'da yeniden büyümeye yönelik bir ivme kazanacak şekilde atlatabilir diye düşünüyorum." (ANKA)

(AD/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Bakmadan Geçme

Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title