Haberler

Türkiye, KKTC'ye gelen üniversite öğrencileri için Gazimağusa'da yurt binası kiraladı

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) eğitim gören üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Gazimağusa kentinde yurt binası kiraladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) eğitim gören üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Gazimağusa kentinde yurt binası kiraladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kamtek Şirketi arasında, Doğu Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan ve 802 öğrenciye barınma imkanı sağlaması planlanan yurdun faaliyete geçmesi amacıyla bir protokol imzalandı.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğinde düzenlenen imza törenine, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği (KEİ) Ofisi Kıbrıs Koordinatörü Ömer Cihan ve Kamtek Şirketi Direktörü Ali Kamacıoğlu katıldı.

Gazimağusa kentinde kasım ayının ortalarına doğru öğrenci kabulüne başlaması planlanan yurdun, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet vereceği bildirildi.

Protokolün imzalanmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunun Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC'ye Türkiye'den gelen öğrencilerin sayısında son yıllarda yaşanan düşüşün ana sebebinin yurt ihtiyacının karşılanmasındaki eksiklikler olduğunu söyledi.

Feyzioğlu, Türkiye'den gelen yüksek öğrenim öğrencilerinin yurt ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gerek Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) gerekse Hükümetten tahsis edecekleri arsalara Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarıyla binalar yapacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sorunun hızlıca çözülebilmesi için KKTC'deki mevcut yurtlardan da kiralama yoluna gidilmesi yönünde talimatı olduğunu hatırlatan Feyzioğlu, "KKTC'deki yurt ihtiyacını gidermek için kararlı adımlarla yola çıktık." diye konuştu.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanlığı (KTSO) görevini de yürüten Kamtek Şirketi Direktörü Ali Kamacıoğlu da ülke eğitimi için bir damla dahi katkı sağlamışsa bundan büyük bir onur ve mutluluk duyacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gençlik Ve Spor Bakanlığı Gazimağusa Türkiye Kıbrıs Eğitim Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title