Haberler

Türkiye Diyanet Vakfı Pakistan'daki Arakanlı çocuklara umut oldu

Güncelleme:

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, Pakistan'ın Karaçi şehrinde Türkiye Diyanet Vakfı destekleriyle Arakanlı öğrencilerin eğitim gördüğü ZEST okullarını ziyaret etti.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, Pakistan'ın Karaçi şehrinde Türkiye Diyanet Vakfı destekleriyle Arakanlı öğrencilerin eğitim gördüğü ZEST okullarını ziyaret etti.

Açık, Pakistan ziyareti kapsamında ilk olarak Türkiye Diyanet Vakfı'nın partner kuruluşu Beytüsselam Derneğince her yıl geleneksel olarak düzenlenen spor ile eğitim alanlarındaki olimpiyatın kapanış ve ödül törenine katıldı.

Dereceye giren öğrencilerle yakından ilgilenen Açık, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Açık, daha sonra Pakistan'daki bir diğer partner kuruluş olan NGO World Vakfı ile eğitim alanında ortak yürütülen ve Arakanlı çocuklara yönelik gerçekleştirilen, bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının da eğitim gördüğü ZEST okullarındaki faaliyetleri yerinde görerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bu okullarda eğitim gören öğrencilerin İngilizce, bilgisayar teknikleri ve farklı becerileri bir arada öğrenebileceği TVW Topluluk Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Açık, merkez sayesinde öğrencilerin sağlık, hijyen ve diğer alanlarda bilgiler edinerek, farkındalık oluşturacak çalışmalara imza atabileceğini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfının her zaman eğitimi öncelikli projeler arasında gördüğünü ifade eden Açık, "Başta ülkemiz olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında çocukların toplumsal olaylar nedeniyle eğitimden mahrum kalmaması adına partner kuruluşlarımızla birlikte okullar açıyoruz. Pakistan'da da kendi ülkelerini terk etmek zorunda kalmış Arakanlı ailelerin çocuklarının eğitimlerine devam etmesi için ZEST projesiyle böyle bir ortamı oluşturduk. Pakistan'ın Karaçi şehrindeki Arakanlı mülteci ailelerin çocuklarının eğitim hayatlarına devam etmesi için başlattığımız proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri her geçen gün büyüyerek devam ediyor. 2015 yılında Pakistan hükümeti tarafından sertifika verilen öğretmenlerin destekleriyle başlayan proje bugün 100'ü aşkın derslikle binlerce Arakanlı öğrencinin eğitim sürecine katkı sunuyor. Öğrenciler okulda Urduca, İngilizce, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Kur'an-ı Kerim dersleri görüyorlar. Bu anlamda ZEST okullarındaki öğrenim gören çocukları yetiştirmedeki olağanüstü rollerinden ötürü öğretmenlerimize, toplum öncülerine, kardeş Pakistan halkına ve projeyi sürdürmemizde büyük katkıları olan partner kuruluşumuz NGO World Vakfına teşekkür ederim" dedi.

Açık, daha sonra başarı gösteren öğrencilere, öğretmenlere ve proje ekibine katkılarından dolayı sertifika ve plaket takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pakistan Karaçi Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title