Haberler

Türkiye'den Lübnan'daki Saldırıya Kınama

Türkiye, Lübnan'ın Güneyinde Konuşlandırılan Genişletilmiş BM Geçici Görev Gücü'ne Ait Bir Zırhlı Araca Karşı Dün Gerçekleştirilen Bombalı Saldırı Sonucu 3 İspanyol ve 3 Kolombiyalı Askerin Hayatını Kaybetmesi, 3 İspanyol Askerin İse Yaralanması Nedeniyle Bir Açıklama Yaparak Saldırıyı Şiddetle Kınadı.

Türkiye, Lübnan'ın güneyinde BM Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) ait bir zırhlı araca karşı dün gerçekleştirilen bombalı saldırıyı şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, terörün bu kez Lübnan'da UNIFIL'i hedef aldığı belirtildi. UNIFIL zırhlı aracına yönelik dün yapılan saldırıda 3 İspanyol ve 3 Kolombiyalı askerin hayatını kaybetmesi, 3 İspanyol askerin ise yaralanmasının şiddetle kınandığı açıklamada şöyle denildi:

"Bölgenin istikrarını bozma ve barış çabalarını sekteye uğratma gayretlerinin bir parçası olan terör saldırılarının bu kez, Lübnan'da barış ve istikrarın muhafazası için bulunan UNIFIL'i hedef alması uluslararası toplumun öfke ve tepkisine yol açmıştır. Bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz."

Açıklamada ayrıca Türkiye'nin, UNIFIL bölgesindeki diğer katılımcı ülkelerle birlikte, Lübnan'daki uluslararası barış çabalarına katkıda bulunmayı kararlılıkla sürdüreceği kaydedildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title