Haberler

Türkiye'de ve Dünyada Fıstık Üretimi

Şanlıurfa İl Tarım Müdürlüğü Yetkilileri, Verim Açısından ABD'nin, Hektarda 2 Bin 400 Kilogram Fıstıkla Üretici Ülkeler Arasında 1. Sırada Yer Aldığını Belirtti.

Şanlıurfa İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, verim açısından ABD'nin, hektarda 2 bin 400 kilogram fıstıkla üretici ülkeler arasında 1. sırada yer aldığını belirtti.

İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamada, "Fıstık, diğer ürünlerle mukayese edildiğinde protein ve kalori açısından fındıktan bile önde gelmektedir. Antepfıstığının sadece çerez olarak tüketildiği zannedilir. Oysa şeker ve ürünlerinde hammadde olarak da kullanılır. Fıstık, dünya tarımında 15 ülkede ekonomik olarak üretilmektedir. Bu ülkeler arasında ABD, hektarda 2 bin 400 kilogramla verim açısından 1. sırada yer almaktadır" dedi.

Türkiye'nin bin 500 kilogramla 2. sırada olduğunu kaydeden yetkililer, "İran, hektarda 790 kilogramla daha alt sıralarda yer almakta ancak ihracat açısından baktığımızda, diğer ülkelerle mukayese edilmeyecek şekilde önde olduğunu görüyoruz. Verim açısından dünyada 2. sıradayız fakat ihracattaki payımız yüzde 1.1 ve 1.2'lerde" açıklamasında bulundu.

(FÖ-FÖ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title