Haberler

Trakya'da Sağanak Yağış Etkili Oldu (4)

BAŞKAN ALBAYRAK İNCELEMELERDE BULUNDUTekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Kadir Albayrak, yoğun yağan yağmur sonrası olumsuz etkilenen Marmara Ereğlisi, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Ergene ilçelerinde incelemelerde bulunarak, ekiplerden bilgi aldı.

BAŞKAN ALBAYRAK İNCELEMELERDE BULUNDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Kadir Albayrak, yoğun yağan yağmur sonrası olumsuz etkilenen Marmara Ereğlisi, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Ergene ilçelerinde incelemelerde bulunarak, ekiplerden bilgi aldı.

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ile birlikte sel ve taşkın yaşanan altgeçit tahliye çalışmalarını inceleyen Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ile Çorlu ve Çerkezköy ilçelerindeki kritik noktaları gezdi. Başa'dan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgi alan Kadir Albayrak,  çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirterek, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni etti. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı ziyaret eden Başkan Kadir Albayrak, Kapaklı ve Saray ilçelerindeki çalışmaları da yerinde inceledi. Kadir Albayrak, vatandaşlarla sohbet ederek ihtiyaçları dinledi. Albayrak son olarak Ergene İlçesi Karamehmet Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Albayrak ayrıca Meteoroloji Müdürlüğü tarafından aralarında Tekirdağ'ın da olduğu bazı illerde şiddetli sağanak yağış uyarısı yapılmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kriz Masasının oluşturulduğunu belirterek, 24 saat boyunca aralıksız olarak il genelindeki ihbarların değerlendirildiğini belirtti.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya başkanlığında toplanan Kriz Masası toplantısında, sağanak yağış uyarısı nedeniyle şehir merkezi ve ilçelerde herhangi olumsuz bir durum yaşanmaması için önceden gerekli tedbirlerin alındığı belirtilerek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı ve Koordinasyon, Fen İşleri ve İtfaiye Dairesi Başkanlıkları ile TESKİ Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm daire başkanlıkları ve şube müdürlüklerinin sahada gerekli tedbirleri aldığı söyledi. Yağışlar sona erene kadar ekiplerin sahada olacağını belirten belediye yetkilileri, vatandaşların herhangi olumsuz bir durumla karşılaştıklarında Alo Büyükşehir 153, Alo TESKİ 185 ve Alo İtfaiye 110 çağrı merkezlerine 7/24 ulaşılabileceği bildirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından gelen ihbar telefonları değerlendirilirken bugün, saat 12.00'ye kadar Marmara Ereğlisi'nde 53, Çorlu'da 7, Kapaklı'da 21, Ergene'de 2, Çerkezköy'de 8, Süleymanpaşa'da 2 ve Hayrabolu'da 7 su baskınına müdahale edildiği bildirildi. Ayrıca Marmara Ereğlisi'nde yağmurdan dolayı mahsur kalan 3, Çorlu'da ise 1 kişi ekipler tarafından kurtarıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı açıklamada, "Çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Yağışın en çok etkilediği Marmara Ereğlisi ilçemizde tüm ekiplerimiz gelen ihbarları değerlendirerek müdahale etti. Şarköy, Muratlı ve Malkara İlçelerimiz ise yağıştan olumsuz olarak etkilenmemiştir. Mahsur kalan ve ekiplerimiz tarafından kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyor ve bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını umut ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmara Ereğlisi Kadir Albayrak Çerkezköy Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title