Haberler

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Kulüplere Bağımsız Denetim Kurumu İstedi

Trabzonspor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile yüksek bütçeli transferler konusunda görüş ayrılığına düştüğü ileri sürülen Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, spordaki ekonominin düzeltilmesi için kulüplerin mali yapılarını denetleyecek, bağımsız bir kamu kurumu niteliğinde yapı oluşturulması gerektiğini söyledi.

Trabzon spor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile yüksek bütçeli transferler konusunda görüş ayrılığına düştüğü ileri sürülen Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, spordaki ekonominin düzeltilmesi için kulüplerin mali yapılarını denetleyecek, bağımsız bir kamu kurumu niteliğinde yapı oluşturulması gerektiğini söyledi.

Özellikle Bursasporlu Ozan Tufan'a 8 milyon euro bonservis bedeli verilmesine karşı çıktığı iddialarıyla gündeme gelen Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, yazılı bir açıklama yaptı. Kulüplerin bütçelerine paralel bir sporcu kadrosu kalitesi ortaya koyamadıklarının altını çizen Üstünsalih, "Bu hastalık giderek kulüplerimizi yatağa düşürür noktaya gelmiştir. Bütçe-kalite problemi bir yana hemen hemen tüm kulüplerimiz mali olarak tıkanma noktasına gelmiş, sportif başarılar bile mali görünümdeki bozulmaları saklayamaz hale gelmiştir" dedi.

"SPOR DENETLEME VE DÜZENLEME KURUMU GEREKLİ"

Federasyonun seçilememe korkusu ve baskısıyla kulüplerin sorunlarına uzak durduğunu da vurgulayan Üstünsalih, şunları söyledi:

"Hem kulüp hem de federasyon yönetimleri, seçilmeme dışında hukuki ve cezai sorumluluk taşımadıkları için, sonuçları kendilerini bağlamayan gerçekçi olmayan kararlar alabilmektedir. Özellikle ekonomik ve mali açıdan seçimle oluşan yönetimlerin alacakları kararların sınırlarını belirleyecek, kurallar koyacak, denetleyecek ve düzenleyecek, harcamadan borçlanmaya kadar bir spor denetleme ve düzenleme kurumuna ihtiyaç var. Bu üst yapı Türkiye'deki diğer üst yapılar gibi özerk, atanmış ve uzman personelden oluşmalı ve kendi mevzuatını yapabilmelidir. Bu konuda Türkiye kulüp iflasları yaşamadan hızlı hareket etmeli, hastalanmış kulüp ekonomileri bir an önce karantina altına alınıp tedavi edilmelidir. Üstelik spor kulüplerinin ekonomik buhranları taraftar etkisiyle neredeyse tüm halkımızın ortak tutkusu ve duygularının da buhranına sebep olacağından önemli bir sosyal problem de yaratmış olacaktır. Başarının da ötesinde Türk sporunun kurumlardan ziyade kurumsallaşmaya, uluslararası standartlarda normlara ve bağımsız etkin denetim ve düzenlemeye ihtiyacı vardır." - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Abdi Serdar Üstünsalih Trabzonspor Ozan Tufan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title