Haberler

Toptan: 'Yeni Meclis Tarihi Bir Fırsattır'

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 7 Parti ve Bağımsız Milletvekilleri ile Kurulmuş Yeni Meclisin Türkiye'nin Sorunlarını Çözmesi İçin Tarihi Bir Fırsat Olduğunu Belirtti.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 7 parti ve bağımsız milletvekilleri ile kurulmuş yeni Meclisin Türkiye'nin sorunlarını çözmesi için tarihi bir fırsat olduğunu belirtti.

MÜSİAD Ankara Şubesi, Ankara Bilkent Otelinde bir iftar yemeği verdi. Yemek sonrası konuşan Toptan, yeni dönemde Türkiye'nin yeni hayallere, yeni büyük düşüncelere ve yeni hedeflere ihtiyacı olduğunu söyledi.

22 Temmuz seçimlerinin Türkiye'de ve başka ülkelerde örneği kolay görülmeyen çok güzel bir tablo ortaya çıkarttığını kaydeden TBMM Başkanı, hükümet olarak ve Meclis olarak Türk insanının mutluluğu ve refahı için ne yapmak gerekiyorsa onu yapacaklarını söyleyerek, bu çerçevede ilk işin bir sivil Anayasa olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 1982 Anayasasının dar kalıpları ile küreselleşme iddiasında bulunamayacağını, rekabete dayanamayacağını belirten Toptan, ''Türkiye'de bu süreçte yeni ve modern bir Anayasa yapmak zorunluluğu vardır. Yeni Anayasa ile Türk insanın önü daha açılacak, Türkiye'de demokrasi daha gelişecek, birey daha öne çıkarılacak ve yönetimlerin temel gayesi bireyin mutluluğu olacaktır'' diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerini koruyarak yeni bir Anayasa yapılacağını kaydeden Toptan, ''Ama kimse bizi TBMM'de cumhuriyetimizi daha iyi bir demokrasi ile taçlandırma gayretinden geri bırakamaz, çünkü biz sırrın demokrasi olduğunu biliyoruz'' dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de Türkiye'nin küresel ölçekte rekabet gücüne sahip olabilmesi için atılması gereken adımlar konusunda yeni bir program üzerinde çalıştıklarını, istihdam yüklerini aşağıya çekmek ve araştırma-geliştirme faaliyetlerine daha fazla kaynak aktarmak için uğraştıklarını kaydetti.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise Türk ihracatçının çok çalışarak yıllık 100 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaştığını belirterek, ''Şimdiki hedefimiz önümüzdeki 5 yılın sonunda 200 milyar doları gerçekleştirmek. Türk ihracatçısı bunu yapacak güçtedir'' diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ise Türkiye'de su ve rüzgar enerjisinde büyük potansiyel bulunduğunu belirterek, özel sektörü bu alanlarda yatırım yapmaya davet etti.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat da sivil bir Anayasayı desteklediklerini belirterek ''koltuklarından olmak istemeyen bazı kesimlerin'' sadece tek bir maddeye, başörtüsü sorununu çözmeye yönelik bir öneriye kilitlenerek bu konuda tıkanıklık yaratmaya çalıştıklarını savundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title