Haberler

Kayseri'de çiftçiye 526,9 ton tohum dağıtıldı

Güncelleme:

Kayseri'de Tarım ve Orman Müdürlüğünce üreticilere yüzde 75 hibeli 526,9 ton sertifikalı tohum dağıtıldı.

Kayseri'de Tarım ve Orman Müdürlüğünce üreticilere yüzde 75 hibeli 526,9 ton sertifikalı tohum dağıtıldı.

Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığının 2021 yılı yatırım programı dahilinde uygulamaya konulan "Tarımsal Üretimin Arttırılması Projesi" kapsamında yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması için Kayseri'de tohumlar üreticilere dağıtıldı.

Tohum dağıtımına katılan Tarım ve Orman Müdür İl Müdürü Mustafa Şahin, Kovid-19 salgını dolayısıyla bitkisel üretimin devamlılığı ve gıda arz güvencesinin sağlanmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Gerekli tedbirleri almaya devam ettiklerini aktan Şahin, şunları kaydetti:

"Tarımsal Üretimin Arttırılması Projesi kapsamında, 'Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi' ile birlikte üreticilerimize 44,5 ton Macar fiği, 6,6 ton adi fiğ, 25,7 ton korunga, 'Kayseri İlinde Nadasa Bırakılan Alanlarda Sertifikalık Yazlık Buğday Ekiminin Yaygınlaştırılması Projesi' ile birlikte 450 ton yazlık buğday çiftçilerimize dağıtılmıştır ve ülkemiz genelinde en erken ilimizde toprakla buluşturulmuştur. Yapılan bu projeler ile tohum bedelinin yüzde 75'i hibe, yüzde 25'i ise çiftçi katkısı ile karşılanacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Şahin Kayseri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title