Haberler

Tika'dan Kolombiya'ya Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya Başkanlık Ajansı (APC) ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Türkiye'ye gelen Kolombiya Milli Su Ürünleri ve Balıkçılık Otoritesi (AUNAP) heyeti için kapasite artırım programı düzenledi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya Başkanlık Ajansı (APC) ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Türkiye'ye gelen Kolombiya Milli Su Ürünleri ve Balıkçılık Otoritesi (AUNAP) heyeti için kapasite artırım programı düzenledi.

İlk olarak Tarım Bakanlığının su ürünleri ve balıkçılık alanındaki faaliyetleri hakkında bilgi alan Kolombiya heyeti, daha sonra Antalya'daki Tarım Bakanlığına bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü ile Muğla'daki özel teşebbüse ait alabalık ve deniz balıkları çiftliklerini ziyaret etti.

TİKA'dan yapılan açıklamada da "Faaliyet gösterdiği coğrafyalarda farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA, destek verdiği kapasite artırım programları ile kurum ve kuruluşların kapasite artırımına katkılarını sürdürüyor" ifadesi kullanıldı.

TİKA'ya misafirperverliğinden ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine bulunduğu katkılardan dolayı teşekkür eden heyet, programın tamamlanmasının ardından ülkelerine dönmek üzere Türkiye'den ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kolombiya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title