Haberler

Terör Ateşi Foça'yı Yaktı

Güncelleme:

Askeri araç geçerken yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettiren PKK'lılar, ardından ateş açtı: 1 şehit, 12 yaralı

İzmir'deki Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli askeri personeli taşıyan araca daha önce yalnızca askerlerin kullandığı ancak kısa süre önce sivillerin de kullanımına açılan yolda bu sabah 8 dakika arayla çifte bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 1 asker şehit olurken 12 asker de yaralandı.

Askerlere yönelik saldırı, Foça İlçesi Değirmenlik Caddesi'ndeki 44 numaralı yazlık evin önünde önünde saat 08.00 sıralarında meydana geldi. İzmir'de oturan askeri personeli alan askeri servis aracı, uzun yıllar sivil araçlara kapalı olan ancak 5 Nisan'da sivillerin kullanımına açılan yola girip ilerlemeye başladı. Üsse 1.5 kilometre uzaklıkta, sağ tarafında yazlıklar bulunan, sol tarafı ise ağaçlık olan yola teröristler tarafından yerleştirilen tahrip gücü yüksek patlayıcı, uzaktan kumandayla patlatıldı. İsabet alan askeri araçta bulunan askerler bir anda kendilerini can pazarında buldu. Aracın güvenliğini sağlamakla görevli askerler ateş açtı.

Çevrede bulunanlar, asker, polis ve itfaiye ekipleri yardım için yöneldikleri sırada, ilk patlamadan 8 dakika sonra ikinci bir patlama meydana geldi. Bu patlamada da bir sivil vatandaş yaralandı. Bunun üzerine askerler havaya ve ağaçlık bölgeye doğru ateş açtı. İlk anda teröristlerle askerler arasında çatışma çıktığı sanıldı, ancak karşılık veren olmadı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve asker sevk edildi.

Saldırıda ilk etapta Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırılan bir er şehit oldu, 12 yaralı da hastanede tedaviye alındı. Foça Devlet Hastanesi'ne, Aliağa, Bergama, Menemen ve Kınık'tan çok sayıda sağlık ekibi ile ambulans gönderildi.

ŞEHİT VE YARALILARIN KİMLİKLERİ

Saldırıda askeri personel Özkan Ateş şehit oldu.

Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerlerin kimliği ise Fikri Özdemir ve Gökhan Gökdemir olarak açıklandı.

Daha önce Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılarınsa Uzman Çavuş Ferhat Şen, itfaiye eri Erol Uysal, Foça Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Muammer Ünal ve emekli Astsubay Ali Ceylan, helikopterlerle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen 6 yaralının da Hasan Furkan Özmen, Salih Uzun, Özay Demirer, Gencer Çetin, Ali Aslan ve İsmail Durak olduğu bildirilmişti.

EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN AÇIKLAMA

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimi, Foça'da gerçekleşen hain saldırıda yaralanan 6 askerin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Kamil Kumanlıoğlu ve Başhekim Prof. Mehmet Özkahya'nın yaptığı yazılı açıklamada Hasan Furkan Özmen adlı askerin sabah 10.40 sıralarında Beyin Cerrahisi Bölümü'nde ameliyata alındığı, Şahin Uzun, Özay Demirer, Gencer Çeitin, Ali Aslan ve İsmail Durak adlı askerlerin ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı, tedavilerinin sürdüğü ve acil tıp anabilim dalında gözlem altında tutuldukları belirtildi.

HELİKOPTERLE OPERASYON

Olayın ardından, ağaçlık alanda gizlenip uzaktan kumandayla patlayıcıları infilak ettirdikleri belirlenen teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Ege Ordu Komutanlığı ve Güney Deniz Saha Komutanlığı'ndan askeri yetkililer bölgeye giderek incelemede bulundu. Askerler ve polis ekiplerinin bölgede çalışmalmarının sürdüğü belirtildi.

Teröristlerin yakalanması için helikopterlerle havadan aramalar başlatılırken Foça'nın giriş ve çıkışında yollar kesilip araçlar aranmaya başladı.

İTFAİYE EKİBİ GELİNCE İKİNCİ PATLAMA OLDU

Foça'da askeri araca yönelik gerçekleşen ilk patlamanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne ait bir arazözün olay yerine yönlendirildiği, 20-30 metre yaklaştığında ikinci patlamanın olduğu belirtildi. Arazözün camları kırıldı, kaportasına şarapnel parçaları isabet etti İtfaiyecilerden yaralanan olmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Güney Deniz Güncel Haberler

title