Haberler

Tedaş, Tatvan'da Bazı Okulların Elektriğini Kesti

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde TEDAŞ, abonelikleri olmadığı gerekçesiyle 3'ü aynı bina içerisinde bulunan 4 lise ile 1 ortaokul ve 1 yurdun elektriklerini kesti.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde TEDAŞ, abonelikleri olmadığı gerekçesiyle 3'ü aynı bina içerisinde bulunan 4 lise ile 1 ortaokul ve 1 yurdun elektriklerini kesti. Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, elektriklerin bir an önce açılması için gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi.

Lise ve ortaokullar kayıt dönemi için hazırlıklarını yaparken, TEDAŞ ekipleri, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Prof.Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi ve Denizcilik Lisesi'nin içinde bulunduğu TOKİ Mahallesi'ndeki bina ile işletme Mahallesi'ndeki Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi ve merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kolbaşı Köyü'ndeki Hüsnü Özyeğin Vakfı Deniz Süren Orta Okulu ve Atatürk Lisesi pansiyonunun elektriklerini kesti. Abonelikler yapılmadığı için kesilen elektrikler okul yöneticilerini zor durumda bırakırken, Tatvan Milli Eğitim Müdürü Bayar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne konuyu ilettiklerini ve sorunun çözümü için çalışmalara başladıklarını söyledi. Bayar şöyle konuştu:

"İlçemizde TOKİ tarafından yapılan 24 derslikli Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve TOKİ tarafından yapılan protokol kapsamında okulun elektrik abonesi milli eğitim tarafından yapılması gerekiyordu. Ayrıca kaymakamlık köye dönüş kapsamında ilçemizde yapılan 250 öğrenci kapasiteli öğrenci yurduda Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Bunun da elektrik abonesi yine milli eğitim tarafından yapılması gerekiyordu. Bunun yanında Hüsnü Özyeğin Vakfı tarafından ilçemiz Kavar Havzası'nda yapılan Deniz Süren Orta Okulu'nun elektrik abonesi mevcut değil. Son olarak ilçe merkezinde ise Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi müteahhit tarafından yapıldı. Ancak, müteahhittin iflas edip ilçeden gitmesi ve kendisine ulaşılamaması nedeniyle okulun trafosu yapılamadığından abone işlemleri de yapılamadı. Elektriği kesilen bu 4 binanın abonelik yapılmasıyla ilgili önceki aylarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gerekli ödeneğin sağlanması ve abonelerinin yapılması için yazışmalar yapıldı. Ancak, ödenek mevcut olmadığından dolayı bu güne kadar yapılamadı. TEDAŞ da bu yurt ve okullarımızın elektriğini kesmiştir. Bizde mevcut durumu il milli eğitim müdürlüğüne hem yazılı hem de sözlü olarak ilettik. Biran önce abonelerin yapılması için gerekli girişimler yapılmış durumda." - Tatvanbitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüsnü Mustafa Özyeğin Bitlis Tatvan Tedaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title