Haberler

TDV, Kahramanmaraş'ta Ramazan Ayında 3 Bin 800 Kişiye İftar Verecek

Güncelleme:

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan bölgelerde ramazanda her gün 3 bin 800 kişiye iftar verecek. TDV, Kahramanmaraş Müftülüğüyle işbirliği yaparak şehir merkezi ve 6 ilçede ramazan sofraları kuracak. Ayrıca teravih namazı öncesi ve sonrasında çay ve lokma ikramı da yapılacak. Ramazan boyunca çocuklar için etkinlikler düzenlenecek ve muhtaç ailelere yardımlar yapılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 6 Şubat 2023 depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta ramazanda her gün 3 bin 800 kişiye iftar verecek.

TDV, Kahramanmaraş Müftülüğüyle şehir merkezi başta olmak üzere 6 ilçede ramazan sofraları kuracak. TDV'nin mobil ikram aracından da 11 ilçede teravih namazı öncesi ve sonrasında çay ile lokma ikram edilecek.

Camiler, Kur'an kursları, konteyner kentler ile geçici barınma merkezlerinde mukabele yapılacak, teravih namazı kıldırılacak.

Ramazan boyunca çocuklar için Hacivat-Karagöz ve Nasrettin Hoca temalarında etkinlikler düzenlenecek.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, AA muhabirine, 6 Şubat depreminden sonra ikinci ramazan ayını idrak edeceklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ın 6 ilçesinde çadırlarda 3 bin 800 kişilik iftar verileceğini, ramazan boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini dile getiren Kotan, TDV tarafından yetimler başta olmak üzere muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımların yapılacağını belirtti.

Kotan, şu bilgileri verdi:

"Dulkadiroğlu, Onikişubat, Afşin, Elbistan, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde iftar çadırları kuracağız. Ayrıca birçok ilçemizde yine fakir ve muhtaç durumda olan ailelere iftar yemeğini evlerine ulaştırmaya çalışacağız. Depremde yakını vefat eden din görevlilerimize de iftar verileceğiz. Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte Kahramanmaraş'ımızda ağır hasarlı orta hasarlı ve yıkılmış durumda bulunan camilerimizin imar ve inşasına dönük şehrimizin kanaat önderleri ve iş insanlarıyla inşallah istişare programları icra edeceğiz. Bunun ötesinde gençlik koordinatörlerimiz ilçelerimizde pansiyonlu okullarda yine iftar düzenleyecek."

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş İftar Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title