Haberler

TBMM'deki Andiçme Töreni 10 Saat 15 Dakika Sürdü

23. Dönem Parlamentosu'nda Andiçme Töreni 10 Saat 15 Dakika Sürdü.

23. Dönem Parlamentosu'nda andiçme töreni 10 saat 15 dakika sürdü.

Geçici Başkan Şükrü Elekdağ'ın saat 15.00'de birleşimi açmasıyla başlayan törende, 1 saat ve 15 dakika olmak üzere iki kez ara verildi. Saat 01.20'de sona eren tören, verilen aralarla yaklaşık 10,5 saat sürdü.

Törende, 548 milletvekili andiçti. Kızı evlenecek olan AK Parti İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, andiçmeyen tek milletvekili oldu. Törenin ilk bölümüne katılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul'a giden Yazıcı, Genel Kurula katıldığı ilk birleşimde yemin edecek.

Milletvekillerinin andiçmesi sona ererken, birleşimi yöneten Geçici Başkan Şükrü Elekdağ, TBMM Başkanı seçimi için aday başvurularının 8 Ağustos Çarşamba günü saat 24.00'e kadar yapılacağını belirtti.

Şükrü Elekdağ, Genel Kurul'un Meclis Başkanı seçimi için 9 Ağustos Perşembe günü saat 15.00'de toplanacağını duyurarak birleşimi kapattı.

Elekdağ'ın, birleşimi kapattığını açıklamasının ardından Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, TBMM Başkanı seçimi için öngörülen 5 günlük sürenin yarından itibaren başlaması gerektiğini belirterek itiraz etti.

Elekdağ da Genç'e, ''Toplantı bitmiştir'' yanıtını verdi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, andiçme törenini sonuna kadar izledi. Gül, tören sonunda, kuliste gazetecilerin, ''Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yemin ettikten sonra konuşacağınızı söylemiştiniz'' sözlerine, gülerek ''Evet, hayırlı olsun, Hayırlı uğurlu olsun bütün arkadaşlarımıza, hepimize. Güzel bir yemin töreni oldu'' karşılığını verdi.

Gül, bir gazetecinin, ''Size, ikinci hayırlı olsunu ne zaman söyleyelim'' demesi üzerine ''Konuşacağız tabii. Gelecek konuşacağımız günler...'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, birleşime verilen ilk aradan sonra; Baykal ise ikinci kez geldiği Genel Kurulda, Bahçeli ile Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın andiçmesini izledi. Bahçeli, andiçme törenini sonuna kadar izleyen lider oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title