Haberler

Tayland'ın Suvarnabhumi Havalimanı'nda Elektrikli Taksi Dönemi

Güncelleme:

Tayland'ın en işlek havalimanı olan Suvarnabhumi Havalimanı, elektrikli taksi hizmetleri sunmak üzere Çinli elektrikli araç üreticisi GAC Aion ile işbirliği yapıyor. Bu girişim, havalimanını daha yeşil bir geleceğe taşımayı hedefliyor.

ÇEKİM TARİHİ: 15 Mart 2024

1. Suvarnabhumi Havalimanı'ndan çeşitli görüntüler

2. Suvarnabhumi Havalimanı'ndaki elektrikli otomobillerden çeşitli görüntüler

5. Suvarnabhumi Havalimanı'ndan çeşitli görüntüler

Bangkok'ta bulunan ve yılda 50 milyondan fazla yolcuyu ağırlayan Suvarnabhumi Havalimanı, Tayland'ın en işlek havalimanı olma özelliğini taşıyor.

Sürdürülebilir seyahat seçeneklerine ihtiyaç duyulduğunun bilincinde olan Tayland Havalimanları (AOT), elektrikli taksi hizmetleri sunmak üzere Ocak ayından bu yana Çinli elektrikli araç üreticisi GAC Aion ile güçlerini birleştirdi.

Bu girişim yalnızca yolcu deneyimini iyileştirmeyi değil, aynı zamanda havalimanını daha yeşil bir geleceğe doğru taşımayı da amaçlıyor.

58 yaşındaki Suchat, sekiz yıldır taksicilik sektöründe çalışıyor.

7 adet içten yanmalı motorlu taksiye sahip olan Suchat, kısa süre önce GAC Aion marka bir elektrikli taksi satın alarak kendi yolculuğunda önemli bir değişim başlatmış.

"Elektrikli araçların daha az hava kirliliğine neden olduğunu düşünüyorum. Elektrikli bir arabanın motoru benzinli bir arabanınkinden daha kötü değil. Hemen hemen tüm yolcular bu elektrikli taksinin neredeyse hiç ses çıkarmamasına ve benzinli araçlara kıyasla çok daha sarsıntısız ilerlemesine hayran kalıyor."

"Fosil yakıtlı veya sıkıştırılmış doğalgazlı bir aracın maliyeti kilometre başına yaklaşık 0,35 ila 0,4 yuan (yaklaşık 4,8 ila 5,5 ABD senti) iken, elektrikli bir aracın maliyeti 0,15 ila 0,2 yuan (yaklaşık 2,1 ila 2,8 sent). Yani kilometre başına 0,2 yuan (yaklaşık 2,8 sent) daha ucuz. Bu durum ise taksi şoförlerini değişiklik yapmaya iten kritik bir faktör."

Tayland'ın otomotiv sektörü elektrikli araç kullanımında büyük bir artışa tanıklık ederken, Çinli otomobil üreticileri bu dönüşümde başı çekiyor.

Sadece 2023 yılında Tayland'daki tamamen elektrikli araç satışları 73.000 adedi aşarken, bir önceki yıla kıyasla yüzde 603,66 oranında şaşırtıcı bir artış kaydetti.

Bu araçların yüzde 80'inden fazlasının Çinli markalara ait olması ise ülkenin otomotiv tercihlerinde köklü bir değişime işaret ediyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Bangkok'tan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Tayland Ulaşım Çevre Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title