Haberler

Tarsus'taki hayvan parkı için revizyon çalışması başlıyor

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal hayatın canlanmasının yanı sıra kente yurt içi ve yurt dışından ziyaretçi çekme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal hayatın canlanmasının yanı sıra kente yurt içi ve yurt dışından ziyaretçi çekme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye'de sayılı, bölgede ise tek olma özelliğiyle Mersin Büyükşehir Belediyesinin bünyesinde faaliyet gösteren, Tarsus Berdan Barajı mesire alanındaki hayvan parkı için revizyon çalışması başlatılıyor. Ormanlık alandaki doğal yapısı ile ziyaretçilerin beğenisini toplayan Tarsus Hayvan Parkı'nın 110 dönüm olan saha genişliği, 210 dönüme çıkartılacak. 2013 yılında hizmete giren hayvan parkının hayvan çeşitliliği arttırılarak, imkanları dünya standartlarına çıkartılacak. Tesisin görsel açıdan da zenginleşmesi için çalışma yürütülecek. Yapılacak revizyon çalışmaları için Mersin Büyükşehir Belediyesinden ilgili birimlerin daire başkanları ve yetkililerinden oluşan heyet, hayvan parkında inceleme gezisi gerçekleştirdi. Vatandaşların ve özellikle de çocukların sadece TV ekranlarındaki belgesellerde görebildikleri hayvan türlerini, canlı canlı yakından görebilme imkanı buldukları hayvan parkını yılda ortalama 500 bin kişi ziyaret ediyor. Büyükşehir Belediyesi, yapılacak revizyon çalışması sonrasında ziyaretçi sayısının ilk etapta 1 milyona çıkartılarak, hem sosyal hayatın daha da canlanmasını hem de yurt içi ve yurt dışından gelecek ziyaretçilerle ekonomik girdi sağlamayı amaçlıyor. Sürüngenlerden kuş türlerine, aslandan balık çeşitlerine kadar hayvan parkında onlarca çeşit hayvan bulunuyor. Doğal ortamlarına en yakın şekilde hazırlanan bölümlerde muhafaza edilen hayvanlar, küçüklerin olduğu kadar, büyüklerin de ilgisini çekiyor. Yapılan araştırmada ise hayvan parkında en çok görülmek istenen hayvanların başında fil, zürafa ve su aygırı gibi büyük cüsseli hayvanlar geliyor.

Revizyon çalışmaları kapsamında çeşit olarak hayvan sayısının arttırılması da hedefleniyor. Çalışmalara en kısa sürede başlanılması planlanıyor. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tarsus Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title