Haberler

Tarihi Doku İçinde Modern Bir Şehir Kuruyoruz

Dündar, "Şehircilik Akademisi" ile tarihi dokuyu modern mimariyle birleştiren bir şehir oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Osmangazi Belediyesi'nin borçsuz olarak yatırımlarını sürdürdüğünün altını çizen Başkan Dündar, sadece ihalelerde oluşan fiyat kırımlarından 45 milyon TL'nin belediye kasasında kaldığını ifade etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ördekli Kültür Merkezi'nde AK Parti İl Başkanı Sedat yalçın ve İl Yönetim Kurulu'na görevde olduğu son 29 ayda belediye tarafından yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Osmangazi Belediyesi'nin temizlikten asfalta, otoparklardan mahalle konaklarına, Uludağ'daki plan çalışmalarından şehircilik Akademisi'ne, tarihi mirastan zabıta hizmetlerine kadar hayata geçirdikleri projeleri anlatan Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi'nin tüm borçlarını ödediğini ve borçsuz bir belediye olarak tüm hizmetlerini başarıyla yürüttüğünü kaydetti.

Şehircilik Akademisi

Osmangazi Belediyesi'nin Şehircilik Akademisi kuran ilk belediye olduğunu ve bu projenin ilçenin geleceğine yön vereceğini anlatan Başkan Dündar, tarihi dokuyla modern mimariyi birleştiren bir şehir oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Yeni Osmangazi olarak düşündükleri Hamitler Bölgesi'nde hisseli parsel uygulamalarının yoğun olduğu bir bölge olduğunu ancak burada yaptıkları planlamayla planlı yapılaşmanın önünün açıldığını anlatan Başkan Dündar, "Bu bölge yoğun talep alan bir yer.

Bazı engeller nedeniyle müteahhitler bu bölgeye girmek istemiyordu. Çok fazla engelle karşılaştık ancak bunların hepsini aştık. Hamitler ve Yunuseli'de planlı yapılaşmanın önünü açıyoruz. Burası Yeni Osmangazi olarak planlı yapılaşmada Türkiye'ye örnek olacak" dedi. Şehircilik Akademisi kapsamında devam eden bir başka çalışmanın da Uludağ'daki günübirlik alanlarla ilgili planlama uygulamaları olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu geldiğinde de görüştük. Birlikte incelemelerde bulunduk. Bölgenin planlanmasında ortak hareket edeceğiz. Uludağ Projesi de Şehircilik Akademisi kapsamında başlattığımız çalışmalarımızdan biri" diye konuştu.

Kaçak Yapılaşma

Osmangazi Belediyesi olarak şehircilik anlamında önceliklerinin kaçak yapılaşmanın önlenmesi olduğuna da işaret eden Başkan Dündar, hem kentin hem de vatandaşın maddi manevi zarara uğramaması için acil yıkım ekipleri oluşturacaklarını ve inşaat başlar başlamaz bu yapılara müdahale edileceğini aktardı. Bursa'nın deprem riski yüksek bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Dündar, "Deprem envanteri çıkararak mevcut bina stokunun durumunu ortaya çıkaracağız. Hedef sağlam binaları olan planlı bir şehir oluşturmak. Belli noktalara deprem istasyonları da kurarak yapılaşmayı gerçek anlamda bilimsel veriler doğrultusunda oluşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dev Yatırımlar

Osmangazi Belediyesi olarak kentin en önemli sorunlarının başında gelen trafik yoğunluğuna kalıcı çözüm üretmek amacıyla projelendirilen "5 yılda 5 otopark" hedefine emin adımlarla yürüdüklerini anlatan Başkan Dündar, "Uluyol ve Selimiye-İntizam Katlı Otoparkı'nı tamamlayarak hizmete açtık. Çarşamba ile Fatih Çiftehavuzlar Katlı Otoparkı'nda inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Aktarhüssam Katlı Otoparkı'nın temeli için de artık gün sayıyoruz.

Yine bu otoparklarımız sadece otopark olarak değil, sosyal yaşam alanları olarak da yapılıyor. Bir bölümü de altı otopark, üstü kapalı pazar alanı olarak inşa ediliyor" dedi. Yine semt pazarlarının üstlerinin kapatılmasıyla vatandaşın ve esnafın yazın sıcaktan, kışın soğuktan korunacağını anlatan Başkan Dündar, Modern bir mimariye sahip olacak Akpınar Mahallesi Kapalı Pazar Alanı'nın temelinin de 22 Ekim 2011 tarihinde atılacağını açıkladı.

Başkan Mahallemizde

Osmangazi belediyesi olarak rutin belediyecilik hizmetleri ve ilçenin çehresini değiştiren yatırımların yanı sıra çağdaş belediyecilik uygulamalarıyla da fark yarattıklarını anlatan Başkan Dündar, "Halkın İçinde Halk İçin Belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Osmangazi'yi yönetirken halkımızın ihtiyaçları ve istekleri ön planda tutuyoruz. Haftanın üç günü mahallelere giderek halkımızla buluşup onları dinliyoruz. Halkın yönetime birinci dereceden katılımını sağlıyoruz" dedi. Mahalle ziyaretlerinde vatandaşların gösterdiği ilginin kendilerini mutlu ettiğini de anlatan Başkan Dündar, ilginin kendilerini daha da motive ettiğini kaydetti.

Başkan Dündar, sunumda ayrıca spordan tarihi mirasa sahip çıkma çalışmalarına, 1 milyon fidan projesinden yurtdışı ziyaretlerine, kültürel etkinliklerden sağlık projelerine, temizlikten asfalt çalışmalarına, kamulaştırmadan özürlülere yönelik çalışmalara, mahalle konaklarına kadar sayısız alanda ortaya koyulan projeler hakkında da kısa bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title