Haberler

Suriye'de İç Savaş

ÖSO, Hama'nın Moruk ilçesinin denetimini sağlayarak 100 rejim askerini öldürdü, 15 askeri de esir aldı.

Suriye'nin iç kesimlerinde yer alan Hama kentine bağlı Moruk ilçesinin denetimini ele geçiren Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler, ilçede 100 rejim askerini öldürdüğü, 15 askeri de esir aldığı bildirildi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Hama medya merkezi sorumlusu Sair el-Hamavi, Hama kentine bağlı ve stratejik yollar üzerinde yer alan Moruk ilçesinin denetimini sağlayan ÖSO birlikleri, ilçede birkaç günden bu yana girdiği çatışmalarda, Hizbullah milislerinin de aralarında bulunduğu 100 Esed askerini etkisiz hale getirdiğini söyledi.

Şam yönetimiyle girilen çatışmalarda 15 askerin de esir alındığını dile getiren Hamavi,  "ÖSO birlikleri ilçede bulunan tank birliğini de ele geçirdi. İlçedeki çatışmalarda çok sayıda askeri araç imha edildi" dedi.

Hükümet güçleriyle ilçe ve çevresinde girilen çatışmalarda 15 silahlı muhaliflerin yaşamını yitirdiğini belirten Hamavi, "Moruk'un alınmasıyla Esed güçlerine büyük bir darbe vuruldu" ifadesini kullandı.

Hamavi, söz konusu ilçenin ÖSO birliklerince ele geçirmesinin ardından rejim güçlerinin bölgeye kara ve havadan ağır silahlarla saldırdığını aktardı. - Halep

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title