Haberler

Stanford Üniversitesi'nden Down Sendromu Konferansı

Güncelleme:

Salehi, 21 Mart Down Sendromu Günü'nde, Çırağan Palace Kempinski'de özel bir konferans verecek.

Down sendromlu yakınları ve ilgili doktorlar için

Stanford Üniversitesi'nden Down Sendromu Konferansı

Down sendromunda bilişsel kapasite artışını desteklemeye yönelik çalışmalarda bulunan, Stanford Üniversitesi Down Sendromu Araştırma Laboratuvarı Başkanı Doç Dr. Ahmad Salehi Down Sendromu Derneği'nin davetlisi olarak Türkiye'ye geliyor. Son araştırmasıyla Down sendromu ve Alzheimer'da bilişsel kapasite artışını destekleyen sonuçlar elde eden Salehi, 21 Mart Down Sendromu Günü'nde, Çırağan Palace Kempinski'de özel bir konferans verecek.

Down sendromluların yakınları ve doktorların ücretsiz olarak katılabileceği konferans 21 Mart Perşembe günü, 17.30'da başlayacak.

Down sendromu konusunda farkındalığı artırmak ve Down sendromlu kişilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışan Down Sendromu Derneği (www.downturkiye.com), 21 Mart'ta özel bir etkinlik düzenleyecek. Down Sendromu Derneği'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Stanford Üniversitesi Down Sendromu Araştırma Laboratuvarı Başkanı Doç. Dr. Ahmad Salehi, Çırağan Palace Kempinski'de bir konferans verecek.

Down sendromu hakkındaki çalışmalarıyla dünya çapında takip edilen ve son araştırmasıyla Down sendromunda bilişsel kapasite artışını desteklemeye yönelik çalışmalarda gelişme elde eden nörobiyoloji uzmanı Dr. Salehi, Down sendromlu ve Alzeheimer'lı fareler üzerinde yapılan araştırmanın sonuçları hakkında bilgilendirmede bulunacak.

21 Mart'ın Down sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç yaratmak açısından önemli bir fırsat olduğunu belirten Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin, "Son kırk yılda gerçekleşen gelişimci ve kapsayıcı tutuma rağmen, birçok ülkede Down sendromlu bireyler hala ayrımcılık ve önyargı ile karşı karşıya kalıyor. Oysa Down sendromlu bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamaları büyük önem taşıyor. Ahmad Salehi'yi Türkiye'ye davet ederek dünyada bu alandaki en son gelişmeleri hem doktorlar hem de down semdromluların yakınlarıyla paylaşmak istedik. Bunun gibi farkındalık yaratacak organizasyonların, topluma kapsamlı bir bakış açısı için katkı sağlayacağına inanıyoruz." dedi.

Konferansa katılım için ds@downturkiye.com adresinden veya derneğin 0532 1617256 no.lu telefondan kayıt yaptırılması yeterli.

Doç. Dr. Ahmad Salehi kimdir?

Tıp eğitimi Tahran Üniversitesi'nde tamamlayan Doç.Dr. Salehi, 1992-1999 yılları arasında Hollanda Beyin Araştırmaları Enstitüsü'nde doktorasını yaptı ve araştırmasını yayınladı. 1999 yılında katıldığı, dünyanın en önemli üniversitelerinden biri olan Stanford Üniversitesi'nin Down Sendromu Araştırma Merkezi'nde 2009 yılından beri başkan olarak çalışmalarını sürdürüyor. 50'yi aşkın yayınlanmış makalesi ve kitap editörlüğü bulunuyor.

Down sendromunun beyindeki nöronların dejenerasyonuna etkisi üzerine araştırma yapan Doç. Dr. Salehi, bu nöronların öğrenme, hafıza ve dikkat üzerinde nasıl bir rol oynadığını inceliyor. Bu amaçla 2005 yılından beri fareler üzerinde çalışan Doç. Dr. Salehi, araştırmanın ilk fazını başarıyla sonuçlandırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye 21 Mart Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title