Haberler

Srebrenitsa Anneleri Bayrampaşa'daki Şehitlik Anıtını Ziyaret Etti

Güncelleme:

Boşnaklara uygulanan soykırımın mağduru olan annelerin oluşturduğu Srebrenitsa Anneleri, soykırım sonrası ölenlerin anısına Bayrampaşa'daki Şehitlik Anıtını ziyaret etti.

Boşnaklara uygulanan soykırımın mağduru olan annelerin oluşturduğu "Srebrenitsa Anneleri", soykırım sonrası hayatını kaybedenlerin anısına Bayrampaşa'da yaptırılan "Şehitlik Anıtı"nı ziyaret etti.

Bayrampaşa Belediyesi, 1995 yılında Srebrenitsa Katliamı'nda hayatını kaybedenlerin annenlerini 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bir araya getirdi. Ada Park'ta verilen yemek sonrası Sirebrenitsa Anneleri, "Türk-Bosna- Arnavutluk Şehitleri Anıtı"nı ziyaret etti.

"SREBRENİTSA'NIN ACISI BİZİM ACIMIZ, IZDIRABI BİZİM IZDIRABIMIZDIR"

Srebrenitsa Katliamı'nın unutulmasının mümkün olmadığını belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Biz Srebrenitsa annelerimizi Bayrampaşa'ya, Türkiye'ye davet ediyoruz. Çünkü onların acısı bizim acımız, ızdırabı bizim ızdırabımız. Onların gördüğü bu katliamdan dolayı, bizlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak onlarla ağladık, onlarla birlikte güldük. Biz burada Bayrampaşa'da bu güzel mekanda, Srebrenitsa katliamında katledilen Müslüman Boşnak kardeşlerimizi anmak üzere üçlü bir anıt altında bulunmaktayız" dedi.

Anıtı yeni yaptırdıklarını hatırlatan Başkan Aydıner, "Çocukları, hanımları, gelinleri, eşleri ve onun dışında bütün akrabaları katledilmiş bir topluluk bugün burada. Bu acıyı da onlarla beraber paylaşmak üzere kendileri ile birlikte bir öğlen yemeğinde bulunduk" ifadelerini kullandı.

İZZET ALİYE BEGOVİÇ'İN ADI İMAM HATİP LİSESİNDE

Bosna-Hersek'in ilk cumhurbaşkanı olan İzzet Aliye Begoviç'in adının yaşatılması gerektiğini vurgulayan Başkan Aydıner, Bayrampaşa'da yeni yapılacak olan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne İzzet Aliye Begoviç'in adının verileceğini duyurdu.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN TÜRKİYE'NİN BAŞINA GELDİĞİ ZAMAN RAHATLADIK"

Üçlü şehitlik, Türk-Bosna-Arnavutluk Şehitleri anıtını önünde açıklama yapan, Srebrenitsa Anneleri Dernek Başkanı Munira Subasic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Subasic, "Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin başına geldiği zaman rahatladık, Türkiye'nin ilgisini hissettik üzerimizde. Ayrıca anıtın burada yapılması; şehitlerimizin unutulmaması için çok önemli" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atila Aydıner Srebrenitsa Arnavutluk Bayrampaşa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title