Haberler

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak: "Spor Ayrımcılığın Panzehiri, Kardeşliğin İlacı"

"gelecek Yıl, Hükümetten Daha Fazla Spor Tesisi Yatırımı İçin Para Alacağız. Gençliğin Problemlerini Çözmek İçin Bir de Gençlik Ajansı Kuracağız"

"GELECEK YIL, HÜKÜMETTEN DAHA FAZLA SPOR TESİSİ YATIRIMI İÇİN PARA ALACAĞIZ. GENÇLİĞİN PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEK İÇİN BİR DE GENÇLİK AJANSI KURACAĞIZ"

"BİR TELEVİZYON SPOR KANALI KURACAĞIZ"

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, sporun ayrımcılığın panzehiri, kardeşliğin ilacı olduğunu söyledi.

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde Kale Grubu'nun 53'üncü kuruluş yıldönümü törenine katılan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, daha sonra bazı spor tesislerinde incelemelerde bulundu. Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Doğan Anşin ile birlikte Çanakkale 18 Mart Stadyumu, Çanakkale Gençlik Merkezi, Anafartalar Spor Salonu ve Olimpik Yüzme Havuzu'nu gezen Bakan Özak, yetkililerden bilgi aldı.

Özak, spor tesislerini gezerken, çocuk parkında oynayan çocukları tahterevallide salladı, mini basketbol sahasında gençlerle basketbol oynadı. Mini bir çöp kutusu yanında karşılaştığı ellerinde basketbol topu bulunan çocuklara ise, çöp kutusunu göstererek "Potanız bu mu, çok kolay bak atayım mı?" diye espri yaptı.

Bir gazetecinin, Türkiye'deki spor tesislerinin yeterli olup olmadığı hakkındaki soruya soruna Bakan Özak, "Bazı şehirlerimizde spor tesisleri yeterli. Ama verimli kullanılmıyor. Bazı şehirlerimiz de yetersiz. Mesela yüzme havuzu olmayan şehrimiz olmaması lazım. Her ilimizde, ilçemizde bir gençlik merkezi, spor salonu olsun istiyoruz. Bizim amacımız bu" dedi.

Türkiye'nin çok genç nüfusa sahip oldğunu belirten Bakan Özak, "28 yaş altı 40 milyon gencimiz var. Bunların yalnızca sporla ilgili değil, başka sorunları da var. Ama evvela spor yapsınlar. Çünkü spor yaptığınız zaman yüzünüz gülüyor. Sigara, içki gibi kötü alışkanlıklarınız olmuyor. Demokrat oluyorsunuz. Paylaşımcı oluyorsunuz. Doğru ve çabuk karar verebiliyorsunuz. Zinde oluyorsunuz" dedi.

Sporun ayrımcılığın bir panzehiri olduğunu vurgulayan Bakan Özak, "Spor kardeşliğinde ilacı. O bakımdan spor yapma konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol yaptık. Milli Eğitim'de, ya spor, ya eğitim yerine, hem spor hem de eğitim anlayışını getirmek istiyoruz" dedi.

Türkiye'de 2.5 milyon lisanslı sporcu olduğunu belirten Bakan Özak, "Bu rakam bize yakışmıyor. Lisanslı sporcu sayısı en az 10 milyon olması lazım. İnşallah Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığımız protokol bu sorunu da çözecek. Okullarımızda spor salonları olmalı. Beden eğitimi dersleri bugün ki gibi 1 saatten, bir öğleden sonra şeklinde olmalı. Spor, sanat ve kültür dersi olarak 4- 5 saate çıkması lazım. Bir televizyon spor kanalı da kuracağız. Gelecek yıl, hükümetten daha fazla spor tesisi yatırımı için para alacağız. Gençliğin problemlerini çözmek için bir de gençlik ajansı kuracağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title