Haberler

Son dakika haberleri | AVCILAR'DAKİ PATLAMADA BÜYÜK HASAR GÖREN İKİ BİNA 30 GÜN SONRA YIKTIRILDI

Güncelleme:

Gelen son dakika haberine göre AVCILAR'da ayakkabı imalathanesinin olduğu patlama meydana gelen bina ile bitişiğindeki ağır hasar gören apartmanın yıkımına başlandı.

AVCILAR'da ayakkabı imalathanesinin olduğu patlama meydana gelen bina ile bitişiğindeki ağır hasar gören apartmanın yıkımına başlandı.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Mahir Sokak'ta bulunan 2 katlı binanın alt katındaki ayakkabı imalathanesinde geçen 7 Ağustos akşamı çok şiddetli iki patlama meydana geldi. İlk etapta yapılan değerlendirmelerin aksine doğalgaz bulunmayan binadaki patlamanın imalatta kullanılan kimyasal maddelerden kaynaklandığı ön plana çıktı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı inceleme ardından patlama olan bina ile bitişiğindeki bir binanın kolonlarının hasar gördüğü belirleterek yıktırılmalarına karar verildi.

İşyerine bitişik binada oturan bir kişi ile eşinin ağır yaralanmasına neden olan patlama ile birlikte çıkan, itfaiyenin söndürmede zorlandığı yangından sonra alınan yıkım kararı doğrultusunda yıkım için görevliler ve iş makineleri bu sabah çalışmaya başladı. İş makineleri ile büyük hasar gören iki binanın yıkım çalışmalarının birkaç saatte tamamlanması bekleniyor. Komşuları, tehlike arz eden binanın yıktırılmasına çok sevindiklerini belirterek, özellikle bitişikteki binaya gece gelen kimliği belirsiz kişilerin burada gezdiğini, kullanılabilir atık malzeme aradığını söyledi.

Patlama olan binanın diğer yanındaki binada bulunanlar olası hasar görme tehlikesine karşı tahliye edilirken, bitişik bina sakinlerinden Cem Bolat, yıkımın çok geciktiğini belirtirken, "Olay her halde çözülmedi. Sonucu belli olmadı. Normal şartlarda perakende ayakkabı satışı yapıyordu. Ancak ham madde koyuyordu, bunu da söylemiyor. Olay uzayacak. Savcılık soruşturmaya devam ediyor" diye konuştu. Komşulardan Recep Dinler, "Yıktırılması iyi oldu. Her gün bizim için riskti. Akşamları insanlar girip çıkıyordu. İyi ki yıkım oldu" dedi.

Yıkım firmasında görevli Savaş Gültekin, çevresi için risk oluşturan binanın yıkımı için gereken güvenlik önlemlerini aldıklarını belirterek, "Zararsız ziyansız bugün yıkar, yarın enkazı kaldırırız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title