Haberler

Son dakika haberi! Ziyaretçisi azalan Van kedileri, inci kefaliyle besleniyor

Güncelleme:

Bir son dakika haberine göre VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü bünyesinde koruma altında bulunan ve her mevsim ziyaretçisi olan Van kedileri, koronavirüs salgını nedeniyle son dönemde ziyaretçisiz kaldı.

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü bünyesinde koruma altında bulunan ve her mevsim ziyaretçisi olan Van kedileri, koronavirüs salgını nedeniyle son dönemde ziyaretçisiz kaldı. Çoğunlukla ziyarete gelenler tarafından ıslak mama ihtiyacı karşılanan kedilere artık Van Gölü'nde yaşayan ve maliyeti daha az olan inci kefali verilmeye başlandı.

Van'ın dünyaca ünlü, bir gözü mavi bir gözü kehribar sarısı, beyaz tüylü, özel türü olan Van kedilerinin barındığı, YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki Van Kedi Villası, koronavirüs önlemleri kapsamında yaklaşık 3 ay kapalı kaldı. Normalleşme sürecinde haziranda Van'da birçok yerde olduğu gibi Kedi Villası da yeniden ziyaretçilere açıldı. Yeni tedbirlerin alındığı villaya ziyaretçiler, el dezenfektanı kullanıp, maske takarak, girebiliyor. Sosyal mesafe ve maske konusunda uyarı çıkartmalarının da yer aldığı merkezi ziyaretçiler, Van kedilerine temas etmeden gezebiliyor.

ÇAREYİ VAN BALIĞINDA BULDULAR

Van kedilerinin ıslak mama ihtiyacı, genellikle ziyaretçiler tarafından karşılanırken, ziyarete gelenler, kedileri sevip, elleriyle besliyordu. Fakat pandemi nedeniyle merkezin ziyaretçisi azaldı ve ıslak mama maliyeti de fazla olunca merkez yönetimi, çareyi maliyeti daha az olan Van balığında buldu. Alınan inci kefalleri kıyma makinesinden geçirilerek, Van kedilerine veriliyor. Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, merkezde çok yönlü düşünmek zorunda olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bölgemizde bulunan ucuz protein kaynağı olarak inci kefali, yani yörede kullanılan ismiyle Van balığını tercih ediyoruz. ve biz ziyarete yasak dönemde kedilere veremediğimiz ıslak mamaları bununla telafi ediyoruz. Bizim için hem ekonomik oldu hem de hayvanların beslenmesinde herhangi bir aksamaya neden olmadan devam etme imkanı bulduk. Bu şekliyle de biz çok ucuz bir protein kaynağını değerlendirmiş olduk. Daha önce çok seyrek veriyorduk. Çünkü daha önce çok ıslak mama tüketebiliyorlardı. Çok fazla ihtiyacımız olmuyordu. Şimdi haftada 30 kilo balık veriyoruz. Kedilerimizin genel kondisyonları da şu an gayet iyi durumda"


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler Son Dakika

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title