Haberler

Elazığ Belediyesi engelli gencin "solunum cihazı" talebini karşıladı

Güncelleme:

Elazığ Belediyesince, kas hastalığı nedeniyle fiziksel yetisini yüzde 99 kaybeden ve akciğerleri işlevini yitirdiği için solunum cihazına bağlı yaşayan Nurçin Arlı'ya (31) solunum cihazı hibe edildi.

Elazığ Belediyesince, kas hastalığı nedeniyle fiziksel yetisini yüzde 99 kaybeden ve akciğerleri işlevini yitirdiği için solunum cihazına bağlı yaşayan Nurçin Arlı'ya (31) solunum cihazı hibe edildi.

Yakalandığı kas hastalığı nedeniyle zamanla vücut hareketinin yüzde 99'u ile akciğerleri fonksiyonunu yitiren ve 12 yıldır solunum cihazına bağlı yaşayan Arlı, hareket ettirebildiği tek parmağıyla cep telefonu ya da dizüstü bilgisayar kullanarak 2017'de ilk kitabı "Vatan Gözlüm", 2019'da "Tahta Salıncak" ve 2020 yılında "Şimdi Sıra Sende" isimli 3 kitap yazmayı başardı.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, azmiyle çevresine örnek olan Arlı'ya mevcut cihazının bozulma riskine karşı talebi üzerine ikinci solunum cihazı ve kitap hediye etti.

Arlı, AA muhabirine, yaşadığı tüm zorluklara rağmen kitap okuyarak ve yazarak hayata yeniden bağlandığını belirtti.

Kitap okumanın ve yazmanın kendisinde bir tutku haline geldiğini ifade eden Nurçin Arlı, "Yaşadığım zorluk beni hayallerimden geri koymadı. Hayallerimden vazgeçmeyeceğim. Herkes kitap okusun." dedi.

Kendisini hayata bağlayan solunum cihazının arıza vermesi halinde nefes alamadığı için acil olarak hastaneye kaldırılması gerektiğini dile getiren Arlı, bu nedenle ikinci bir solunum cihazına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Arlı şöyle devam etti:

"Cihazım arızalandığında servis için il dışına gidiyor. Bu nedenle yoğun bakımda yatmak zorunda kalıyorum. Bu süreçte yoğun bakımların doluluk oranı ya da salgın dolayısıyla hayatımın daha çok riske girmesi nedeniyle ikinci bir cihaz benim için hayati bir ihtiyaç oldu. Bu talebimi Belediyemize bildirdim. Başkanımız bu konuda desteklerini esirgemedi. Şimdi daha rahatım, artık cihazım bozulur diye korkmuyorum, Allah razı olsun."

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Aksu da Arlı'nın 3 kitap yazmasının büyük bir azmin göstergesi olduğunu dile getirdi.

"Alınan yedek cihazla olası bir arıza durumunda ikinci cihaz devreye girecek. Bu şekilde hastanelere gitmesi veya yoğun bakımlarda kalması gerekmeyecek. Buna katkı verdiğimiz için çok mutluyuz." diyen Aksu, herkes tarafından takdir edilen bir başarı ortaya koyan Arlı'ya kitaplarının satışı noktasında da destek olduklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Elazığ Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title