Haberler

Söke Rus Büyükelçinin Adı Söke'de Kitap Köşesine Verildi

Rus Büyükelçinin adı Söke'de kitap köşesine verildiANKARA'daki bir sanat galerisinde Sökeli polis memuru Mevlut Mert Altıntaş tarafından düzenlenen suikastla öldürülen Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un ismi, ilçedeki bir kahvehanenin kitap köşesinde yaşayacak.

Rus Büyükelçinin adı Söke'de kitap köşesine verildi

ANKARA'daki bir sanat galerisinde Sökeli polis memuru Mevlut Mert Altıntaş tarafından düzenlenen suikastla öldürülen Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un ismi, ilçedeki bir kahvehanenin kitap köşesinde yaşayacak. Kahvehane işletmecisi Haluk Yalçınöz, "Suikastçı polise tepki olarak Rus Büyükelçi'nin ismini Söke'de yaşatacağız" dedi.

Söke'nin Ağaçlı Mahallesi'nde 5 yıldan beri kahvehane işleterek geçimini sağlayan, 'Kitap Okuyana Çay Bedava' kampanyasıyla dikkat çeken Haluk Yalçınöz, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u öldüren saldırganın Sökeli olmasına tepki gösterdi. Kahvehanesinde kurduğu kitap köşesinin adını ise 'Andrey Karlov' köşesi koydu. Müşterileri tarafından önce tepki toplayan ancak daha sonra beğeniyle karşılandığını ifade eden Haluk Yalçınöz, "Ankara'da bir sanat sergisinde kalleşçe sırtından vurularak öldürülen Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u vuran polisin Sökeli olması bizleri çok üzdü. Söke'nin bu şekilde anılmasına biz karşıyız. Sanata destek için gelen bir büyükelçinin bir sanat galerisinde vurulmasına tepkiliz. Bunların amaçlarını biliyoruz. Ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmaktır. Bizde bir Sökeli olarak kahvemizde bulunan kütüphaneye tepki olarak Andrey Karlov Kütüphanesi koymayı uygun bulduk. Sanat sergisinde yapıldığı için bizde borcumuz olduğunu düşündük. Türkiye'nin her yerinden vatandaşlarımızın gönderdiği yaklaşık 3 bin kitabın bizim için önemi büyüktür. Bu nedenle kütüphanemizin ismini Rus Büyükelçi 'Andrey Karlov' köşesi ismini koyduk. Hem tepki hem de onun isminin yaşatmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunlar vatan haini. Biz Söke ve Aydın halkı olarak bu değiliz. Kimse bizi böyle küçük düşüremez. Tabii ki içimizden bazen böyleleri çıkıyor. Söke halkı genelde vatanına, milletine ve bayrağına bağlıdır" dedi.

MÜŞTERİLER DESTEK VERDİ

Kahveci Haluk Yalçınöz'ün kitap köşesine öldürülen Rus Büyükelçi'nin isminin vermesine destek veren müşterilerden Mehmet Altın (27), "Söke'den bu tür insanlar çıkmaz. Bu vatana yapılan bir ihanettir. Bilsinlerki Söke'de yeterince vatansever var. Biz Söke'yi bu tür olaylarla anılmasına tepkiliyiz. Kütüphaneye verilen imsi de destekliyoruz" derken, Sabri Türkyılmaz (19) ise, "Yaşanan bu olay Söke halkı için çok üzücü bir olaydır. Biz buna karşıyız. Haluk Yalçınözü destekliyoruz" diye konuştu.

"POLİSİN YAPMASI BİZİ ÜZDÜ"

Mustafa Özsümer (60) ise, "Kitap köşesi çok güzel oldu. Bu dönemlerde insanları aydınlatmak bir lokma ekmek vermek kadar değerlidir. Öldürülen büyükelçi adına bir köşe yapılmıştır. Bu da bizim için çok güzeldir. Türk milleti ne renkçi, ne de ırkçı düşmanı değildir. Bizim açımızdan çok utanç verici bir olaydır. Bir polisin bunu yapması bizi daha çok üzdü. Söke'den böyle biri çıkmış ama hiçbir muhtarlık bunu kabul etmiyor. Sökeli de olsa Türk vatandaşı da olsa, İzmirli, Ağrılı'da olsa biz bunu kabul etmiyoruz. Bir sepet yumurtanın içinden biri bozuk çıktı diye hepsi bozuk değildir. En çok üzüldüğümüz nokta Söke'nin adının karalanmasıdır. Bu olayın olması bizi üzdü" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mert Altıntaş Ağaçlı Söke Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title