Haberler

Sokağa Çıkma Yasağının Sürdüğü Cizre'de 1 Kişi Öldü, 5 Kişi Yaralandı

Güncelleme:

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre'de bugün de çatışmalar devam ederken, dünkü çatışmalarda bir kişi yaşamını yitirdi, 2'si çocuk 5 kişi yaralandı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı devam ederken, bugünde ilçenin birçok mahallesinde patlama ve silah sesleri duyuldu. Dün çıkan çatışmalarda 19 yaşında bir kişi yaşamını yitiriken, 2'si çocuk 5 kişi yaralandı.

19 YAŞINDAKİ GENÇ YAŞAMINI YİTİRDİ

Şırnak Valiliği'nin sokağa çıkma yasağı uyguladığı Cizre'de dün gece Nur Mahallesi'nde çıkan çatışmada 19 yaşındaki Sait Çağavul adlı vatandaş hayatını kaybetti.

2'Sİ ÇOCUK 5 KİŞİ YARALANDI

Dün akşam saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre 2'si çocuk 5 sivil vatandaş vurularak yaralandı.

Cizre'de, Aşk Tepesi'ne konuşlandırılan keskin nişancıların ateş açması sonucu Nur Mahallesi'nde, 15 yaşındaki H.B. isimli bir çocuk yaralandı. Çocuk güvenlik nedeniyle hastaneye kaldırılamadı.Çatışmalar sonucu yaralanan diğer 4 kişi hastaneye ulaştırıldı. yaralı dört kişinin isimleri şöyle: B.İ. (16), Umran Asrak (18), Zinet Dirican (30), Meryem İşcen (40).,

ÇATIŞMA VE PATLAMA SESLERİ DUYULDU

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin birçok olayın faili olarak aranan PKK'lıların yakalanması ve mahallere girişi engellemek için kazılan hendeklerin kapatılması için cuma akşamı saat 20.00'den itibaren uygulamaya koyduğu sokağa çıkma yasağı bugün de sürdürülürken birçok mahalleden çatışma ve patlama sesleri duyuldu.

İLÇEDE BİRÇOK BÖLGEDE ELEKTRİK KESİK

İlçe merkezindeki telefon ve iletişim hatlarının kesik olması nedeniyle son durum hakkında sağlıklı bilgi alınamazken, ilçede bulunan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Tuğrul, Nur Mahallesi'ndeki bazı yaralıları hastaneye sevk etmeye çalıştıklarını, sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçede yiyecek sıkıntısı çekildiğini söyledi. İlçenin bir çok bölgesinde elektriklerinde kesik olduğu belirtildi.

HDP'Lİ 5 MİLLETVEKİLİ İDİL'DEN GİDEMEDİ

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne bugün İdil ilçesi üzerinden gitmek isteyen HDP milletvekilleri Leyla Güven, Ziya Çalışkan, Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan ve Faysal Sarıyıldız, İdil çıkışında barikatla karşılaştı.



İdil- Cizre yolunda bulunan Jandarma Karakolu'nda görevli askerlerin geçişlerine izin vermediği milletvekilleri, "Bizi engelleyemezsiniz, çekilin. Valiniz gelsin, siz bizim muhatabımız değilsiniz. Elinizi uzatmayın vekillere, her biriniz bir ana evladısınız. Siz bizim muhatabımız değilsiniz" dedi. Görevli askerler de kadın milletvekillerine "Hanımefendi, lütfen rica ediyorum" diye yanıt verirken, grup itiş- kakışla yürümeye başladı. Ancak yaklaşık 200 metre kadar gidebilen milletvekilleri askerlerin barikatını aşamadı. Barikatta askerlerle tartışmalarının görüntülerine kendi sosyal medya hesabında paylaşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven, İdil üzerinden Cizre'ye gitmelerinin engellendiğini, Nusaybin üzerinden gideceklerini söyledi. Güven, "Cizre'de yaşananlardan çok kaygılıyız" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Valiliği Leyla Güven Cizre Güncel Haberler

500

Yorumlar (29)

çocuklarınıza acımıyormusunuz?:

bu çocukların gençlerin aileleri nerde?bunlar nasıl anne baba nereye gidyorsunuz ne yapıyorsunuz arkadaşınız kim demiyorlar sanki terörün önüne bilerek atıyorlar ÇOCUKLARINI hiç önemsemiyorlar çekip alın çocuklarınızı sokaklardan neden yavrularınızı terör denilen silahların önüne atıyorsunuz?

24
6
yanıtYanıtla
vatandas:

Sıkıyönetim.gereklimi.acaba...

7
3
yanıtYanıtla
tulayMobil-ANDROID:

biktim artik bu olaylardan bu insanliktan ne dir bu ulke ya nedir ya insani resmen kalpten goturuyprsunuz ...

7
2
yanıtYanıtla
Ydgh soytarilari:

Elinde silah olan bir grup cahil soytari yüzünden halkin çektiği cileye bak.. simdi bu ydgh alcaklari mi halki düşünüyor en büyük zarari onlar veriyor

4
2
yanıtYanıtla
rftMobil-ANDROID:

milletvekili bozuntulari sokaga cikma yasagi oldugunu bile bile cizreye girmeye calisyorsunuz pkkya destek vermeyemi gidiyorsunuz hainler sonunuz geldi

1
5
yanıtYanıtla
TürkiyeMobil-ANDROID:

HDP li milletvekillerine kalkan eller kirilsin inşallah amin

3
3
yanıtYanıtla
halk pkk den desteğini cekerse bizim böl:

halk desteğini cekerse pkk yok olur ve huzur gelir bizim güzel bölgeye yoksa zor

4
2
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Onlar vatandaş değil terörist. Sokağa çıkma yasağı var. Ne işleri var sokakta. Yeter artık. Amed e yazık değilmi. Eğer bir nebze Alaha iman varsa içinizde gelin konuşarak halledin.

2
3
yanıtYanıtla
28 mrt:

Burasi turkiye cumhuriyeti eger kurdistan varsa bu topraklarda degil olan yere gidin burada boyle bir yer yok sizi meclise soktular siyaset yapindiye siz tam tersine pkk ya kalkan oluyorsunuz bundan sonra meclis yerine acaba nereye gidersiniz ??,

4
1
yanıtYanıtla
Kaann ç:

Bizde cizredeki polislerimiz ve askerlerimiz için endişeliyz.Teröre destek veren milletvekillerin ivedilikle dokunmazlığı kalkmalır.

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title