Haberler

Skolyoz Hastası İlksun Yardım Bekliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: İlksun Çorbacıoğlu'nun evinden detay görüntüler İlksun'un babannesi Olcay Çorbacıoğlu'nun konuşması Skolyoz hastası İlksun yardım bekliyor Doğuştan Serebral Palsi hastası olan ve 3 yıl önce de skolyoz teşhisi konan 16 yaşındaki İlksun Çorbacıoğlu'nun omuriliğindeki eğriliğin düzeltilmesi için maliyeti 50 bin lira olan ameliyatı olması gerekiyor Doğuştan serebral palsi hastası olan ve 3 yıl önce de skolyoz teşhisi konulan 16 yaşındaki İlksun Çorbacıoğlu, tedavi için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İlksun Çorbacıoğlu'nun evinden detay görüntüler

İlksun'un babannesi Olcay Çorbacıoğlu'nun konuşması Skolyoz hastası İlksun yardım bekliyor

Doğuştan Serebral Palsi hastası olan ve 3 yıl önce de skolyoz teşhisi konan 16 yaşındaki İlksun Çorbacıoğlu'nun omuriliğindeki eğriliğin düzeltilmesi için maliyeti 50 bin lira olan ameliyatı olması gerekiyor

Doğuştan serebral palsi hastası olan ve 3 yıl önce de skolyoz teşhisi konulan 16 yaşındaki İlksun Çorbacıoğlu, tedavi için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Karamürsel ilçesinde babaannesi Olcay ve babası İlker Çorbacıoğlu ile yaşayan 9. sınıf öğrencisi İlksun'un omuriliğindeki eğriliğin düzeltilmesi için maliyeti 50 bin lira olan ameliyatı olması gerekiyor.

Babaanne Olcay Çorbacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesiyle babası 5 yaşındayken ayrılan torununun doğuştan serebral palsi hastası olduğunu söyledi.

İlksun'un yürüyemediğini ve başkasının yardımı olmadan hayatını sürdüremediğini vurgulayan babaanne Çorbacıoğlu, "Özel ayakkabılarla sadece ayakta durabiliyor ancak yürüyemiyor, sağ elini kullanamıyor. Bu durumu gördükçe vicdan azabı çekiyoruz. Ayakta durmasını sağlayan özel ayakkabılar artık küçük geliyor. Maddi durumumuzun kötü olması nedeniyle yenisini alamıyoruz" diye konuştu.

Çorbacıoğlu, el ve ayaklarındaki eğrilik nedeniyle 3 yıl önce ameliyat olan İlksun'a skolyoz teşhisi konduğuna dikkat çekerek, "Torunumun hayatını daha iyi sürdürebilmesi için mutlaka omurilik ameliyatı olması gerekiyor. Ancak bu ameliyatın bir özel hastanede yapılması lazım ve maliyeti yaklaşık 50 bin lira. Babası çay ocağı işletiyor, bunu karşılayacak durumu yok. Eğer torunum ameliyat olursa destek almadan ayakta durabilecek" ifadelerini kullandı.

İlksun Çorbacıoğlu ise okuyup öğretmen olmak istediğini bunun için de ameliyat olması gerektiğini kaydetti.

Oyuncu İlker Ayrık'ın hayranı olduğunu ve onunla tanışmayı çok istediğini vurgulayan Çorbacıoğlu, Ayrık'ın filmlerini ve programlarını hiç kaçırmadığını sözlerine ekledi.

Serebral Palsi (SP) beynin bir grup nörolojik bozukluklarını içeren, hayat boyu süren, beyin ve kaslar arasındaki iletişimi etkileyerek vücudun hareket ve duruşunda kalıcı bir eşgüdüm bozukluğuna yol açan bir hastalıktır.

Kaynak: AA / Güncel

İlker Ayrık Karamürsel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title