Haberler

Siyah Bantlı Eylem

Diyarbakır Demokrasi Platformu, Bir Süre Önce PKK Terör Örgütünün Yayın Organı Roj Tv'ye Telefonla Bağlanarak Yaptığı Konuşmadan Dolayı 2,5 Yıl Hapis Cezasına Çarptırılan İhd Diyarbakır Şube Başkanı Selehattin Demirtaş'a Ağızlarını Siyah Bantla Kapattıkları Basın Açıklamasıyla Destek Verdi.

DİYARBAKIR Demokrasi Platformu, bir süre önce PKK terör örgütünün yayın organı Roj TV`ye telefonla bağlanarak yaptığı konuşmadan dolayı 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Selehattin Demirtaş`a ağızlarını siyah bantla kapattıkları basın açıklamasıyla destek verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu`nda yapılan basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlhan Diken, alt kademe belediye başkanları, Demokrasi Platformu üyeleri, sendika ve oda temsilcileri katıldı. Kürsüde oturan Demokrasi Platformu sözcüsü Ali Öncü, ile üyeler ağızlarını siyah bantla kapatarak basın açıklaması yaptı. Öncü, ağzından bantı çıkararak okduğu basın açıklamasında, AB`nin baskısıyla yapılan her türlü yasal değişikliğin uygulamaya kurban edildiğini ya da, yasal değişikliklerden geri adım atılarak Terörle Mücadele Yasası gibi yasalarla bir çeşit fiili OHAL uygulanmasına geri dönüldüğünü ileri sürdü. Öncü, ``Diyarbakır`da yargılanarak TCK 220/8 maddesinden iki ayrı mahkumiyet sonucu 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılan İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Selehattin Demirtaş bu uygulamanın son mağduru olmuştur. Demirtaş, sadece barış ve barışçıl düşüncelerini kamuoyu ile paylaştığı için hapse gönderilmek istenmektedir. Düşüncelerinden ötürü cezalandırılan herkesin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz`` dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title