Haberler

Sivas'ta "Şehitler Parkı" açıldı

Sivas Belediyesince yapımı tamamlanan Şehitler Parkı, törenle açıldı.

Sivas Belediyesince yapımı tamamlanan Şehitler Parkı, törenle açıldı.

Törene katılan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve BBP'nin kurucu genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, kurdele keserek, Yukarı Tekke Mezarlığı yanında yapılan parkın açılışını gerçekleştirdi.

Ürgüp, açılışta yaptığı konuşmada, yapımı 2 yıl önce planlanan parkın, yüklenici firma tarafından en kısa zamanda bitirildiğini belirtti.

Parka, Sivas Şehitliği'ne yakın olmasından dolayı "Şehitler Parkı" ismini verdiklerini dile getiren Ürgüp, "Bu parkta yeme, içme ve eğlence alanı yok, burası mesire alanı değil. Biz burayı dinlenme alanı olarak düşündük ve ona göre inşasını yaptık. Burada sadece çocukların eğlenebileceği alanlar yaptık" diye konuştu.

Ürgüp, önümüzdeki günlerde başka açılışlar da gerçekleştireceklerini belirterek, "Belediye faaliyetlerimizi son güne kadar bırakmayacağız, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz" dedi.

Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Hızal, Ürgüp'e plaket takdim etti.

Tasavvuf müziği konserinin verildiği açılışta, uçurtma yarışması ve çeşitli gösteriler yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Zübeyir Kemelek Nevzat Doğan Ürgüp Sivas Politika Güncel Haberler

title