Haberler

Bakan Ergin: Süreç Güçlenerek Devam Edecek

Güncelleme:

BDP Milletvekili Hasi Kaplan ise, "Çözüm sürecinde sorumlu davranarak başarabiliriz."

Sayın Elçi'den barış ve çözümü çok istiyen bir ağabeyimizdi, milletvekilimizdi. Adının verilmesi bile bölgede gerçekten etkili oldu. Tabiki bazı sorunlarımız var, ama bunu zamanla aşarak buradan Şırnak'tan bütün dünyayla ilerisi için bir birliktelik barış çözüm mesajı olsun istedik. Zaten kendiliğinden oluştu.

Görüyorsunuz birlikteyiz, beraberiz. Değerli parlamenterimizi bir yıl önce kaybettik. Havalimanını adının verilmesine sevindik. Olaylardan en çok Şırnak ilimiz hassas. Gabar, Cudi sıradağları var. Umarım bu çözüm süreci kalıcı bir şekilde sona erer.

Zaten bizde Cizre'de barışın elçisi derler Şerafettin Elçi'ye. Şırnak havalimanı ile verilen mesaj 7 aydır bu dağarda çatışma silah sesi duymuyoruz. Bu çok önemli bir şeydir. Türkiye açısından çok önemlidir. Burada barış olursa Türkiye'de demokrasi, adalet, hukuk, kalkınma refah ta olur. Buna katkılarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şerafettin Elçi Türkiye Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title