Haberler

Sındırgı - Ses'li Kitap Çınarlara Ses Oldu

Güncelleme:

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Balıkesir Valiliği, İlçe Kaymakamlığı, Sındırgı Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile BENGİ projesi kapsamında SES'li Kitap etkinliği düzenlendi.

Eğitimdeki başarıyı arttırmak adına başlatılan BENGİ projesi kapsamında örnek projelere imza atan Sındırgı ilçesinde CEMRE ile okullara 36.000 kitap dağıtımı gerçekleştirilmişti.

Bu kez de SES'li kitap adı ile farklı bir projeye imza atan Sındırgı örnek olma yolunda ilerliyor. SES'li kitap etkinliği ile bir araya gelen öğrenci ve yaşlılar mutlu anlar yaşadı. Bu kez hikaye okuma sırası çocuklara geçti. Her okuldan okul müdürü ve temsili öğrencilerin yer aldığı etkinlikte çocuklar dedelerine, ninelerine, anne ve babalarına kitap okudu. Yaşlıların seçtiği kitap ve konuyu sesli bir şekilde okuyan çocuklar büyüklerini mutlu etti. Hem öğrenciler, hem de asırlık çınarlar etkinlikten oldukça keyif aldı.

Düzenlenen programa Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık, Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir, okul müdürleri, öğrenci ve velileri katıldı.

BENGİ projesi ile eğitimde kaliteyi arttırmayı hedefleyen ve Balıkesir'in tüm ilçelerinin eğitimde atağa kalkmasını sağlayan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı"Çok güzel bir etkinlik. BENGİ projesi kapsamında sesli kitap ile buradaki çocuklarımız, gençlerimiz büyüklerimize istedikleri konuda kitap okuyorlar. Okumaya da devam edecekler bundan sonra. Sındırgı gerçekten özel bir şey yapmış. Bunu diğer ilçelerimize de diğer okullarımıza da öneriyorum. Örnek olarak bu uygulamayı yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten yaşlılarımız bizim her şeyimiz. Gençlerimiz de bu konuda onlara merak ettikleri ilgi duydukları her alanda kitap okuyacaklar söz verdiler. Bugün de burada bunu gerçekleştirdiler. Başta ilçe kaymakamımız olmak üzere belediye başkanımıza, milli eğitim çalışanlarına çok teşekkür ediyorum."dedi.

Öğrencilerle birlikte kitap okuyan ve eğitim alanında her konuda destek sunan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise"Okumanın yaşı yok. Her an okumak ve geleceğe hazırlanmak için kitapla iç içe olmak gerekiyor. Sındırgı valiliğimizin başlattığı BENGİ projesi kapsamında bundan bir ay öncesinde Cumhuriyet Meydanında 36.000 tane kitabı öğrencilerimizle, okullarımızla buluşturmuştuk. Bugün de sesli okumayla çocuklarımız yaşlılarımıza kitap okudular. Hakikaten harika bir gündü. Ve arkasından inşallah 21-25 Mayıs tarihlerinde Sındırgı' da ilk defa bir kitap fuarı tertiplenecek ve yazarlarla vatandaşlarımız buluşma imkanına kavuşmuş olacak. Sındırgı Belediyesi olarak her platformda insanlarımıza iyiliğin, güzelliğin başarının anahtarı olan kitap okumaya teşvik etmek için imkânlarımız dahilinde destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Sayın valimize ve kaymakamımıza bu katılımlarından dolayı teşekkürler." Dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ersin Yazıcı Ekrem Yavaş Balıkesir Sındırgı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title