Haberler

Silopi'yi Kemiren Şüphe

Güncelleme:

Silopi'de Erkek Çocuklara Cinsel İstismar Şüphelilerine Linç Girişimi

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla ilçe halkı tarafından linç edilmek istenip, işyerleri ateşe verilen 4 kişinin tutuklanmasının ardından, ailelerin içini kemiren 'cinsel istismar' iddiası ortaya atıldı. Muğdur çocuklardan biri verdiği ifadede şüphelilerden H.K'nin kendisine, "Senin gibi yüzlerce çocuk var. Onlarla da ilişkiyi girdik" dediğini söyledi. Polis, ifade doğrultusunda çalışmalarını gizlilik içinde yürütürken; mağdur çocuklar ailelerine teslim edildi.

Silopi'de Irak'ın kuzeyine yolcu taşıyan taksi durağı sahibi R.Ö., taksi şoförü H.K., berber R.T. ve tekel bayii F.G., iddiaya göre ilçede önce 15 yaşındaki bir erkek çocuğa cinsel istismarda bulunarak bunu cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Çocuğun durumu anlatması halinde görüntüleri internetten yayınlamakla tehdit eden şüpheliler, defalarca cinsel istismarda bulundukları mağdurun bir arkadaşını daha getirmesini istedi. Tehditler üzerine bu kez mağdur çocuğun beraberinde getirdiği arkadaşı da aynı kişiler tarafından cinsel tacize uğradı.

Şüphelilerin defalarca cinsel tacizine uğrayan çocuklardan biri, rahatsızlanınca ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Hastanede yapılan muaneyede çocuğun tecavüze uğradığı belirlendi. Doktorların da devreye girmesiyle ailesi durumu polisi bildirdi. Polis, çocuğun ifadesi üzerine ilçede gizli bir operasyon yaparak R.Ö., H.K., R.T. ve .F.G'yi yakaladı.

İŞYERLERİNİ ATEŞE VERDİLER

Şüpheliler dün gece büyük bir gizlilik içinde adliyeye sevkedilirken, olayın duyulması üzerine adliye çevresinde toplanan yaklaşık 1000 kişi, şüphelilerin linç edilmesi için kendilerine verilmesini istedi. Öfkeli kalabalık, şüphelilerin tutuklanmasının ardından da dağılmayınca polis tazyikli su ve biber gazı kullanıp dağıttı.

Öfkeli kalabalık cezaevine götüren şüphelilere ait 2 işyerini ateşe verip yakarken, iki işyerini de taşlayıp, tüm eşyaları kullanılmaz hale getirdi. Geç saate kadar süren olayların ardından şüphelilerin yakınları da işyerlerinde geri kalan malzemeleri kurtarmaya çalıştı.

Yaşananlar Silopililer arasında büyük üzüntüyü neden olurken, daha önce sabıkaları bulunmayan tümü evli ve çocuklu olan şüphelilerin ailelerinin kendilerini evlerine kapatıp, sokağa çıkmadıkları bildirildi.

Tutuklanan şüphelilerden R.Ö'nün ilk eşinden boşanıp ikinci evliliğini yaptığı belirtildi. Süphelilerden H.K.'nin ise Yeşilçam filmlerinde 'Tecavüzcü Coşkun' olarak bilinen karakterle anıldığı ve kendisine yakın çevresince 'Coşkun' olarak hitap edildiği öğrenildi. Bu arada R.T'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında 'Tecavüzcü Coşkun' karakterini canlandıran Coşkun Göğen'in fotoğrafını paylaştığı görüldü.

İLÇEYİ KEMİREN SÖYLENTİ

Cinsel istismara uğrayan çocuklardan biri polise verdiği ifadede şüphelilerden H.K'nin kendisine, "Senin gibi yüzlerce çocuk var. Onlarla da ilişkiyi girdik" dediğini söyledi. Bu ifadenin duyulması üzerine ilçe halkı arasında büyük tedirginlik yarattı. Bu arada şüphelilerin sık sık Irak'ın kuzeyine gittikleri ve giderken yanlarında bazı çocukları da götürüp, burada arkadaşlarına verip, cinsel istismara uğratıldıkları iddia edildi.

Silopi polisi, mağdur çocukların verdiği ifadeler doğrultusunda iddiaları büyük bir gizlilik içinde araştırmayı sürdürüyor.

ÇOCUKLAR AİLELERİNDE

Şırnak Valiliği, mağdur çocuklarla ilgili Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne talimat vererek, gerekli çalışmanın yapılmasını istedi. Kaymakamlık ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Cumhuriyet Savcılığı ile irtibata geçip, savcılığın vereceği karar doğrultusunda gerekli desteği sağlayacak. Şu anda ailelerin yanında olan çocukların geleceğiyle ilgili kararı savcılık yapacağı soruşturmanın ardından karar verecek.

Bu arada polis, ilçede sıkı güvenlik önlemlerini sürdürüyor. Sabahın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title