Haberler

Siirt'teki Çocuk İstismarına Şırnak'ta Kınama

SİİRT kent merkezi ile Pervari İlçesi'nde çocuk ve bebeklere yönelik cinsel istismar ile tecavüz olayları, Şırnak'ta sivil toplum örgütleri tarafından kınandı.

SİİRT kent merkezi ile Pervari İlçesi'nde çocuk ve bebeklere yönelik cinsel istismar ile tecavüz olayları, Şırnak'ta sivil toplum örgütleri tarafından kınandı.

Şırnak'ta BDP binası önünde toplanan ve aralarında Belediye Başkanı Ramazan Uysal ve Uludere Belediye Başkanı Şükran Sincar ile Demokratik Özgür Kadın Hareketi, KESK Platformu, Genç-Der, Kadın Derneği, Baro, Cudi Kültür Sanat Derneği, Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Komisyonu ve İHD üyesi yaklaşık 200 kişi, Cumhuriyet alanına kadar yürüdü.

"Tecavüzü çocuklara yakıştırmayın, Tecavüzcüleri cezasız bırakmayın, Kadına uzanan eller kırılsın, Siirt'te yaşanan vahşeti kınıyoruz, Sözün bittiği yer, Derin devletin siyasi ve fiziki tecavüzlerine son" yazılı pankart ve dövizleri taşıyan kalabalık gurup adına konuşan Demokratik Özgür Kadın Derneği üyesi Leyla Birlik, toplumsal olaylarda kadın ve çocukların daha fazla zarar gördüğünü belirterek, kadın ve çocukların saldırı ve istismar maruz kalan kesim olduğunu savundu. 30 yıldan beri yaşanan çatışmalı ortama dikkat çeken Birlik, "Bütün toplumsal alt üst oluşlarda en fazla yara alan kadın ve çocuklar günümüz dünyasında da en fazla saldırıya ve istismara maruz kalan kesim olmaktadır. 30 yıldan beridir ülkemizde yaşanan çatışmalı ortamda da en fazla canı yanan yine kadın ve çocuklardır. Bu çatışmalı ortamın ve yürütülen ahlaksız politikaların en bariz sonuçlarından biri olan ve son olarak Siirt'te ortaya çıkan tecavüz olayları toplumun ve değerlerinin ne kadar yozlaştırıldığını gözler önüne sermiştir. Bölgede yıllardır yaşanan çatışmaların, şiddetin ve sosyo¡ekonomik çöküntünün en fazla yaşandığı illerden birisi olan Siirt'te bu olayın açığa çıkması, devletin kurumlarının ve iktidarın erkek egemen karakterinin ve kirli yüzünün bir dışa vurumudur" dedi.

Siirt'te ilköğretim çağındaki 4 kız öğrencinin iki sene boyunca tecavüze maruz bırakılması olayı karşısında sonsuz öfke duyduklarını belirten Birlik, "Siirt'te yaşanan iki olayda devletin kurumlarının ve hükümetin tutumu bizleri düşündürmekte ve olayın gerekçe bile sayılamayacak nedenlerden dolayı kamuoyuna kapatılması bizler de üstünün örtüleceği endişesini uyandırmaktadır. Ayrıca Siirt'te yaşanan bu trajediden önceden haberi olan valinin söylemleri, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı ve Milli Eğitim Bakanlarının olay yerine gitmemesi ve olayın açığa çıkartılmamasından rahatsızlık duymamaları bizce üzerinde önemle durulması gereken bir durumdur. Yine en son bir hafta önce BDP kadın meclisi üyesi D.A'ya yapılan taciz saldırısı, kadına yaşam hakkı tanımayan erkek egemen zihniyetin ahlaksız yaklaşımının bir yansımasından başka bir şey değildir" diye konuştu.

Siirt'te yaşanan olayın faillerinin derhal bulunup teşhir edilerek yargılanması çağrısında bulunan Birlik, "1982 darbe anayasası ve uzantısı olan kanunların mağdur ettiği ve 100'lerce yılla yargılanan çocukların derhal bırakılması, kadına ve çocuğa yönelik anayasal düzenlemelerin derhal yürürlüğe sokulması, Türkiye'nin de imzaladığı kadına ve çocuğa yönelik uluslararası sözleşmelerin gereklerinin yerine getirilmesi, cinsiyet, eşitlikçi özgür bir toplumun inşası vazgeçilmez taleplerimizdir. Yaşasın cinsiyet özgürlükçü özgür toplum mücadelemiz" dedi.

Ercan KALAY / ŞIRNAK - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title