Haberler

Side Festivali Bregovıç Konseriyle Başladı

Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali, ünlü müzisyen Goran Bregoviç konseriyle başladı.

Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali, ünlü müzisyen Goran Bregoviç konseriyle başladı.

Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali, Apollon Tapınağı'ndaki kokteylle başladı. Açılış kokteyline Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

'TARİHİ MİRASIMIZI DÜNYAYA TANITIYORUZ'

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Sözen şöyle dedi:

"Side'nin o eşsiz tarihini, kültür ve sanatla birleştirerek festival düzenleme fikri, 13 yıl önce ortaya atılmış. Biz de belediye olarak ülkemizin ve bölgemizin sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel dokuyu en iyi şekilde değerlendirmeye gayret ediyoruz."

GORAN BREGOVİÇ'İN BÜYÜLEYEN PERFORMANSI

Gecede ilk konser, Apollon Tapınağı'nda verildi. 4 Ses 4 Renk sanatçılarının söylediği napolitenler ve aryalar dinleyicilerden tam not aldı. Side Limanı'nda ise Emir Kusturica filmlerinin bestecisi, Balkanların ünlü müzisyeni Goran Bregoviç sahneye çıktı. Ünlü sanatçı 9 kişilik ekibiyle birlikte 2 saat boyunca sahnede kaldı ve büyük ilgi gördü. Side Kent Meydanı'nda toplanan turistler ve vatandaşlar, Balkan müzikleri eşliğinde dans etti. Konser sonunda, Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, ünlü sanatçıya çiçek verip teşekkür etti.

FESTİVAL 15 GÜN SÜRECEK

11-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festival çeşitli konser ve etkinliklerle devam edecek. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası bu yıla özel festival kapsamına alınarak Side Antik Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak. Festival kapsamında, Jamaika'dan Reggae Band, Brezilya'dan Latino Cuban, Amerika'dan Ramona Jazz Band ile Antakya Medeniyetler Korosu Apollon Tapınağı'nda "Günbatımı Konserleri" kapsamında sahne alacak. Garo Mafyan'ın kurduğu İstanbul Gelişim Orkestrası, Türkiye'nin en eğlenceli sanatçılarından Buzuki Orhan, Fransa'dan dünyanın en önemli festivallerinde sahne alan Jim Murple Memorial ve Türkiye'nin en önemli opera sanatçılarından Hakan Aysev de Side Limanı Kent Meydanı'na kurulacak festival sahnesinde izleyiciyle buluşacak. Festivalin son akşamında Anadolu Ateşi dans grubu gösteri yapacak. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Apollon Tapınağı Şükrü Sözen Manavgat Side Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title