Haberler

Şiddete Uğrayan Kadınlara AB Desteği

Hakkarili Öğretmen Hurşit Demir, İstanbul'da Şiddete Maruz Kalınca "Aile Danışmanlığı ve Eğitim Merkezi" Adlı Bir Proje Hazırladı. Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Olan Demir'in Projesi AB Tarafından 76 Bin Euro ile Desteklendi.

Hakkarili öğretmen Hurşit Demir, İstanbul'da şiddete maruz kalınca "Aile danışmanlığı ve eğitim merkezi" adlı bir proje hazırladı. Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik danışmanı olan Demir'in projesi AB tarafından 76 bin Euro ile desteklendi. Proje kapsamında köyden kente göç eden ve aile içi sorunları olan 70 bayana, 4 uzman eğitimci tarafından kurs veriliyor. Proje koordinatörü Demir, köyden kente yaşanan göç olayından sonra aileler arasındaki sorunların arttığını dikkat çekerek, "ben de bu durumda olan ailelere yardımcı olabilmek için proje hazırladım. 70 aileyi tespit ettik. Bunlara 6 ay boyunca eğitim vereceğiz" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title