Haberler

Şener: 'Müzakere İyi Anlayışla Tamamlanmalı'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye-ab Müzakere Safhasının Önemine İşaret Ederek, 'Bu Dönemin Karşılıklı İyi Anlayış Doğrultusunda Tamamlanması Gerektiğine İnanmaktayız' Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye-AB müzakere safhasının önemine işaret ederek, 'Bu dönemin karşılıklı iyi anlayış doğrultusunda tamamlanması gerektiğine inanmaktayız'' dedi.

Şener, AB Komisyonu'nun Kurumlararası İşbirliği ve İletişimden sorumlu Başkan Yardımcısı Margot Wallström ve beraberindeki heyeti kabulünde, Türkiye AB ilişkilerinin önemli bir aşamaya geldiğini belirterek, her hafta bakanlar kurulu gündeminin değişmeyen maddelerinden birinin AB ile ilişkiler olduğunu ve gelişmelerin ele alındığını bildirdi.

Sivil toplum örgütlerinin AB sürecinde alacakları rolün önemine işaret eden Bakan Şener, ''Ne kadar aktif tutum sergilerlerse sivil toplum kuruluşları hem AB kamuoyunun oluşması hem Türk kamuoyunun hazırlanarak zeminin oluşturulmasında temel rol oynayacaklardır. Sivil toplum kuruluşlarının çabalarına önem veriyoruz''dedi.

AB Komisyonunun Kurumlararası İşbirliği ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Margot Wallström ise, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında sivil toplum diyaloğunu ileriye götürme şansı yakalamak istediklerini ifade ederek, AB'nin kapılarının, Türkiye'ye açık olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title