Haberler

Selçuk Üniversitesi Muhasebe Düşünce Kampı'na Ev Sahipliği Yaptı

Güncelleme:

Selçuk Üniversitesi, Nisan ayında gerçekleştirilen 32'nci Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumu'ndan sonra geçtiğimiz günlerde 4'üncü Muhasebe Düşünce Kampı'na da ev sahipliği yaptı.

Farklı disiplinlerden akademisyenler ve meslek uygulayıcıları 28 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında Beyşehir'de gerçekleştirilen 4'üncü Muhasebe Düşünce Kampı'nda bir araya geldi. Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) tarafından üç gün boyunca genç akademisyenler ve uygulayıcılar ile sektör yöneticilerini buluşturarak güncel gelişmelerin yanı sıra farklı disiplinlerin bakış açısının da anlaşılmasını amaçlayan sıra dışı tartışmalar yapıldı.

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi'nin ev sahipliğinde Beyşehir Anamas Konukevi'nde gerçekleştirilen 4'üncü Muhasebe Düşünce Kampı'nın açılışına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, MÖDAV Başkanı Prof. Dr. Münir Şakrak, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Turizm Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Ali Alagöz, Konya Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı.

Düşünce Kampı'nın ilk gününde Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, 'Kurumsal Kültür ve Yönetimi', Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Poroy Arsoy 'Sosyal Sorumluluk Raporları ve Önemi', Mustafa Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özbirecikli ise 'Hilenin Önlenmesinde Kurumsal Kültür' konulu bildirilerini sundu.

İkinci gün toplantılarında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş 'Etiğe Felsefi Bakış', Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Uzay 'Bağımsız Denetim, İç Denetim ve Etik', Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Tansel Çetin 'Muhasebe Etiğine Yönelik Yapılan Düzenlemeler' ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Yücel 'Hesap Verebilirlik ve Etik' başlıklı sunumları ile kurumsal yönetim anlayışı, ahlak ve meslek etiği konularını tartışmaya açtı.

Düşünce Kampı'nın son gününde Bilkent Holding Mali İşler Koordinatörü Önder Sezgi 'Kurumsal Kültür ve Değerler' ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucusu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun ise 'İç Denetçilik, Akademik Dünyadan Beklentiler' başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Kampın sonunda bilimsel etkinliklerin yanı sıra katılan davetliler için düzenlenen sosyal programlarla Beyşehir, Huğlu ve Derebucak'ta bulunan çok sayıda tarihi ve doğal güzellik gezildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title