Haberler

Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki Çatışmada Şehit Olan Polis Memurları İçin Tören Düzenlendi (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Şehitlerin öz geçmişinin okunması -Saygı duruşu -Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'nın konuşması -Şehit cenazelerin taşınması -Şehit yakınlarının ağlaması -Cenaze araçlarının hakaret etmesi Şanlıurfa'daki çatışma Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki çatışmada şehit olan polis memurları Ünaldı, Çalışkan ve Akdemir için tören düzenlendi Törende polislerin yardımıyla ayakta durmaya çalışan şehit annesi Ünaldı, "Oğlum vatan sevdalısıydı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Şehitlerin öz geçmişinin okunması

-Saygı duruşu

- Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'nın konuşması

-Şehit cenazelerin taşınması

-Şehit yakınlarının ağlaması

-Cenaze araçlarının hakaret etmesi Şanlıurfa'daki çatışma

Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki çatışmada şehit olan polis memurları Ünaldı, Çalışkan ve Akdemir için tören düzenlendi

Törende polislerin yardımıyla ayakta durmaya çalışan şehit annesi Ünaldı, "Oğlum vatan sevdalısıydı. Gece gündüz vatanı için çalışıyordu. Seni böyle mi uğurlayacaktık?" diyerek gözyaşı döktü

Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde çıkan çatışmada şehit olan polis memurları Mehmet Ünaldı (35), Hasan Hüseyin Çalışkan (33) ve Sinan Akdemir (27) için tören düzenlendi.

Şehitlerin Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan naaşları, cenaze araçlarıyla Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

Şehitler Ünaldı, Çalışkan ve Akdemir'in Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, olaydan derin üzüntü duyduğunu dile getirdi. Şehitlerin ülke için bilerek bu görevi seçtiklerini ifade eden Tuna, milletin huzuru, güvenliği ve barışı için fedakarca görev yapan polislere teşekkür etti.

Tuna, şehitlerin emanetlerine sahip çıkılacağını belirterek şöyle devam etti:

"Bu mesleğin mensupları, her türlü sonucu bekleyerek süren bir yaşantı içindedir. Onlar kendilerini bu millete adadılar. Böyle bir şey olabileceğini her zaman biliyorlardı. Kader dün gece elim olay vesilesiyle tecelli etti. Onları aramızdan ve sevdiklerinden ayırdı. Bedenleri vefat etse de kendileri bizimle beraber. İnanıyoruz ki kaderin neticesi olarak sayılı günler tükenince hepimiz bu ölümü tadacağız. Bu dünyada ayrılık zor. Bize düşen sabretmek, şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak."

"Oğlum vatan sevdalısıydı"

Şehit polisler Ünaldı, Çalışkan ve Akdemir'in yakınları, törende güçlükle ayakta durabildi.

Şehit polis Ünaldı'nın annesi Zeynep Ünaldı, törende "Oğlum vatan sevdalısıydı. Gece gündüz vatanı için çalışıyordu. Seni böyle mi uğurlayacaktık? Seni ne hallerle büyüttüm. Köpeklere yem mi oldun? Senin yerine ben öleydim" diyerek gözyaşı döktü.

Ünaldı'nın olanlardan habersiz 4 yaşındaki kızı Zeynep ise annesi Vildan Ünaldı'ya "Anne niye ağlıyorsun?" diye sordu.

Şehit polis Çalışkan'ın eşi Aslı da 2 yaşındaki oğlu Alper ve 5 yaşındaki kızı Necla'nın elini tutarak sarıldığı tabuta, "Ben şimdi çocuklarına ne diyeceğim? Sabah ne güzelde ayrılmıştık, şimdi böyle mi oldu?" diyerek uzun süre ağladı.

Şehit polis Akdemir'in eşi Meryem ile annesi Zübeyde cenaze araçlarının çıkışı esnasında bölgedeki zırhlı bir polis aracına sarılarak gözyaşı döktü.

İl Müftü vekili Adem Dobur'un dua etmesinin ardından şehit Ünaldı'nın cenazesi memleketi Osmaniye'ye, Akdemir'in cenazesi memleketi Kilis'e, Çalışkan'ın cenazesi ise Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine gönderildi.

Kaynak: AA / Güncel

Güngör Azim Tuna Hüseyin Çalışkan Mehmet Akif İnan Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title