Haberler

Sarkozy'den 'Telefon Dinlemeleri' Tepkisi Fransa'da, Doğu Almanya Uygulamaları Var

Tf1 kanalı Sarkozy'nin Le Figaro gazetesinde yayınlanan makalesindeki görüşlerini geniş biçimde ekrana getirdi.

Tf1 kanalı Sarkozy'nin Le Figaro gazetesinde yayınlanan makalesindeki görüşlerini geniş biçimde ekrana getirdi. Sarkozy, yazısında 8 aydan bu yana politikacılarla yaptığı telefon görüşmelerinin yanı sıra avukatı ile görüşmelerinin hakimler tarafından dinlenerek kaydedildiğini dünyada benzeri görülmemiş uygulama ile karşı karşıya olduğunu savundu. Nicolas Sarkozy, Fransa'da siyasetin kirli hileler ve manipülasyonlarla anılmasını kabul edemeyeceğini kaydederek, hukukun üstende veya altında olmayı kabul edemediğini söyledi. Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, siyasete dönmesine ilişkin iddialara değinirken, rahat bırakılmasını istedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'da cumhuriyetin özgürlükler üzerine kurulu olduğunu, yargının bağımsızlığını sağlamak, savunma haklarının ayrılması, masumiyet karnesi ve herkesi bağlayan mahkeme kararlarına saygı gösterilmesini istediğini söyledi.

Başbakan Jean Marc Ayrault da hukuk devletinde yargıçların bağımsız, polisin de yasalar çerçevesinde hareket ettiğini, Fransa ile Doğu Almanya'nın karşılaştırılamayacağını vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nicolas Sarkozy Almanya Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title