Haberler

Şanlıurfa Hdp Şanlıurfa'da Kutlama Yaptı

Hdp Şanlıurfa'da kutlama yaptı ŞANLIURFA'da resmi olmayan sonuçlara göre meclise 5 milletvekili gönderme hakkı elde eden HDP tarafından kutlama yapıldı.

Hdp Şanlıurfa'da kutlama yaptı

ŞANLIURFA'da resmi olmayan sonuçlara göre meclise 5 milletvekili gönderme hakkı elde eden HDP tarafından kutlama yapıldı.Topçu Meydanı'nda düzenlenen kutlamada HDP'den milletvekili seçilen Osman Baydemir, Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan, Leyla Güven ile Ziya Çalışkan meydana gelerek kalabalığı selamladı. Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çeken kalabalığa seslenen Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan, partisinin barajı geçmesiyle gerçek demokrasinin yaşam bulması için çok önemli bir ayak olduğunu düşündüğünü belirterek, Demokratik siyaset ve demokratik müzakerenin devam etmesi için HDP'nin 80 vekille Anayasa değişikliği ile tüm çıkarılan kanunlarda önemli değişikliklere vesile olacağını düşünüyoruz. Türkiye halkları açısından ve tüm halklar açısından HDP'nin bir şekilde mecliste olması bizler açısından da öneme sahiptir. Bizi destekleyen herkese emeği geçen tüm arkadaşlara ve seçimde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz dedi. Baydemir ise kendisini ve partisini destekleyenlere teşekkür ederek, şunları söyledi Türkiye'de 30-40 yıllık ceberut bir sistemin, Nemrudi bir sistemin halkların önünde oluşturduğu temsilde adalet ilkesinin kaldırıldığı baraj ortadan kalkmışsa bu Şanlıurfa'nın omuz vermesi ile olmuştur. Bu bir bayrak yarışıdır. Halkımıza ve halkımızın haklı davasına, halkımızın özlemlerine tercüman olma davasıdır. HDP'nin Türkiye'de barajları aşmasının sırrını ve püf noktasını bana sorarsanız bütün saldırılara ve provokasyonlara rağmen Hz. Eyyüp'ün sabrına sahip oluşundan kaynaklıydı. Şimdi Türkiye halkları yepyeni bir sayfayı ve yepyeni bir fırsatı hepimizin önüne koydu. Halkın vermiş olduğu bu mesaj çok açık ve nettir. Bütün halkların temsilcilerini Türkiye halkları parlamentoya gönderdi. Türkiye halkları siyasi partilere diyor ki hepiniz barış için, birlikte yaşam için ortak paydalarda buluşun mesajını veriyor. Bu meclis, Cumhuriyet tarihinin ilk defa gerçek manada korucu meclisi inşa eden meclisi olabilir ve bunu başarabilir. Bu meclis, Türkiye halklarının ihtiyacı olan ve ertelenmez ihtiyacı olan barışın inşasının görevini sırtlayabilir. Kutlamalar havai fişek gösterisiyle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Osman Baydemir Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (1)

gercekler:

kaleş lik bu urfa yazik lar olsun biz birbirimizi tutmasak bu rasi da hdp kalesi olur ama artik uyanma zamani

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title