Haberler

Sanayi Sitesi Bursa Belediye Meclisi'ni Karıştırdı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde olağanüstü görüşülen Kestel BESOB Sanayi Sitesi tartışmalara neden oldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde olağanüstü görüşülen Kestel BESOB Sanayi Sitesi tartışmalara neden oldu. Daha önce meclis toplantısına katılmayan CHP Grubu'nun bu kez terk ettiği mecliste Ak Partili üyelerin oylarıyla plan değişikliği kabul edildi.

BESOB Sanayi Sitesi ile Belediye Otobüs İşletmesi arazisinin satışının görüşüleceği Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısı salt çoğunluk sağlanamadığı için geçen cuma günü toplanamadı. Salt çoğunluğun sağlanması için 24 meclis üyesinin katılımı gerekirken, CHP'nin 13 üyesi belediye binasına gelip oturuma katılmamış 2 üyeli MHP grubu ile 31 üyeli AK Parti grubundan sadece 14 üye toplantıya gelmişti. Bunun üzerine ertelenen meclis toplantısı bugün Tarihi Belediye Binası'nda BESOB üyesi çok sayıda esnaf da katılımıyla yapıldı.

Toplantı öncesi söz isteyen CHP Grup Sözcüsü Bülent Aslanhan ile Başkan Recep Altepe arasında sert tartışmalar Aslanhan, toplantı yeter sayısı sağlayamayan meclisin 3 gün içinde yeniden toplanamayacağını savundu. Aslanhan, "Bu meclis usule uyun toplanmadığı için burada alınacak hiçbir karar geçerli değildir. Bu usulsüz yapılan toplantıda yer alıp kent suçuna ortak olmak istemiyoruz. Biz toplantıdan ayrılıyoruz. Bu toplantıyı da yargıya götüreceğiz" dedi. Başkan Altepe ise, toplantının usule uygun olduğunu söyleyerek, "Usulsüz diye bir şey yok. Her şey kanuna uygun yapılıyor. Lütfen kanunları öğrenin. Sizin niyetiniz zaten terk etmek. Niye geldiniz ki, gelmeyebilirdiniz, geçen toplantıya gelmediniz. Gelmediniz de ne oldu yani?" diye konuştu. AK Parti grubunun da daha önceki toplantıya katılmadığının hatırlatılması üzerine Altepe, "Bizim grubumuz geldi, yurt dışında olanlar vardı o yüzden gelemediler. Bu mecliste sadece Ak Partilerle mi toplanacak. Sadece sorumluluk iktidarın mı?" dedi.

Tartışma sırasında Aslanhan ve CHP grubu, salonu terk ederken CHP'yi temsilen Osman Ayradilli kaldı.Ak Parti ve MHP'li üyelerin katılımıyla devam eden oturumda Ayradilli, planın Bursa Ovası ve su havzaları için olumsuz sonuçlar doğuracağını söyleyerek, bu projeye onay verilmesi halinde tarih ve Bursa'nın bunu affetmeyeceğiğini savunurken, "Aksu, Alaçam Köyünü tarihten sileceksiniz" dedi.

BESOB Sanayi Sitesi'nin 4 bin esnaf ve 24 meslek kuruluşunu yakından ilgilendirdiğini ve işlerin biran önce yürümesi gerektiğini ifade eden Başkan Altepe, konunun aylardır görüşüldüğünü, gerekli görülen plan değişikliklerinin yapıldığını ifade etti. 1/25 bin, 1/ 100 bin ve 1/500 bin ölçekli Kestel BESOB Sanayi Sitesi planına MHP ve CHP "hayır" oyu kullarken plan oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title