Haberler

Samsun Tabip Odası'ndan Doktorların Eylemine Destek

Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd.Doç.Dr.Mithat Günaydın, Gaziantep'te hasta yakının bıçaklı saldırısında hayatını kaybeder Dr.

Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, Gaziantep'te hasta yakının bıçaklı saldırısında hayatını kaybeder Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümünde doktorların iş bırakarak eylem yapmasına destek verdiklerini açıkladı.

Gaziantep'te Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli 28 yaşındaki Göğüs Cerrahisi Uzmanı Ersin Arslan, 17 Nisan 2012 günü hastanede bir hasta yakının bıçaklı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti. Tüm yurtta olduğu gibi Samsun'da da doktorlar yarın saldırıyı protesto etmek için eylem yapacaklar.

Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç.Dr. Mithat Günaydın yaptığı açıklamada, doktorların eylemlerine destek verdiklerini söyledi. Başkan Günaydın, "Doktor Ersin Arslan arkadaşımızın katledilmesinin birinci yıl döneminde Türk Tabipler Birliği'nin düzenlemiş olduğu görev bırakma eylemi son derece haklıdır. Kaldı ki, görev bırakarak bu zamana kadar yaptığımız bütün eylemlerden bir sonuç alamamamıza rağmen bir hekim arkadaşımızın şehit edilmesi gün vesilesiyle yapılan bu eyleme destek veriyoruz. Samsun Tabip Odası olarak hekim arkadaşlarımızın serbestçe desteklemeye gönlümüzce arzu ediyoruz. Bu nedenle hekim arkadaşlarımız hastalarımızın mağdur etmeyecek şekilde eyleme katılmalarını, Samsun Tabip Odası yönetim kurulu olarak destekliyoruz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ersin Arslan Gaziantep Samsun Politika Güncel Haberler

title