Haberler

Samsun'da Sel Felaketi

Güncelleme:

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, sel felaketinde 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 çocuğun kaybolduğunu açıkladı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Canik ilçesinde meydana gelen sel felaketinde 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 çocuğun kaybolduğunu açıkladı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Canik ilçesinde meydana gelen doğal afetle ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Aksoy yaptığı açıklamada, "Salı günü saat 23.00'te başlayıp 4 Temmuz 2012 Çarşamba günü saat 06.00'a kadar devam eden aşırı yağış neticesi; ilimiz Canik ilçe merkezi ve köylerinde taşkın ihbarları gelmesiyle birlikte, şahsım başkanlığında kriz merkezi oluşturularak İl Afet Acil ve Durum Müdürlüğü Atakum yerleşkesinde çalışma başlatılmış ve öncelikle Canik ilçesindeki taşkına maruz bölgeye kurtarma ekipleri sevk edilmiştir. Canik ilçesine bağlı köylerden Gölalan-Adatepe-Murat-Gökçepınar-Düvecik-Başalan-Demirci-Sarıbıyık köylerine ulaşılmaya çalışılmış ancak bu köylerin Canik ilçe merkeziyle irtibatlarını sağlayan yollarda meydana gelen heyelan sebebiyle bu köylere ulaşmak mümkün olamamıştır. Bu köylere dağ yollarından ulaşmak için Asarcık ve Kavak ilçelerinden sağlık ve kurtarma ekipleri oluşturularak yola çıkarılmış, büyük uğraşlardan sonra bu köylere ulaşılarak gerekli müdahaleler yapılmıştır. Bu köylerin İlçe merkeziyle irtibatlarını sağlayan ana yollarının tamir ve bakımı için İl Özel İdaresi bakım ekipleri mahalline intikal ettirilmiş ve sabah 10.00 itibariyle irtibat sağlanmıştır" dedi.

"Canik ilçe merkezi Cezaevi civarının aşırı yağıştan en çok etkilenen bölgedir" diyen Vali Aksoy, açıklamasına şöyle devam etti:

"Olay mahalline öncelikle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden 45 personel ve 6 kurtarma aracı, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan 20 kişilik ekip ile birlikte 10 araç, Canik Belediyesi'nden 10 personel ve 5 araç, İl Özel İdaresi'nden 6 araç ve 10 personelin intikali sağlanmış, hasarın büyük oluşu nedeniyle çevre il ve ilçelerden takviye ekipler talep edilmiştir. Bu talep neticesi 4 Temmuz 20l2 Çarşamba günü saat 06.00'dan itibaren Terme, Çarşamba, Tekkeköy ve Kavak ilçelerinden ekskavatör-çekici-vinç olmak üzere 11 iş makinesi, bu makinelerin operatörleriyle birlikte 30 personel olay mahalline intikal ederek kurtarma çalışmalarına müdahil olmuşlardır. 4 Temmuz 2012 Çarşamba günü saat 08.00'den itibaren Amasya, Ordu, Çorum, Yozgat ve Ankara Valiliklerinden 21 adet motopomp, 10 adet kurtarma aracı, 7 adet bot, 1 kurtarma köpeği, 6'sı dalgıç olmak üzere 34 personel ilimize intikal ederek kurtarma çalışmalarına katılmışlardır."

ÖLÜ SAYISI 9, 1 KAYIP

Vali Aksoy, sel felaketinde yaşanan can kayıpları konusunda şu bilgileri verdi: "Yağışlarda en çok etkilenen Canik ilçesi Cezaevi civarındaki konutlarının zemin katlarına sel sularının girmesi neticesi; Kuzey Yıldızı konutlarında 34 yaşında Kenan Yazıcı, 14 yaşında Mücahit Yazıcı, 10 yaşında Bedirhan Yazıcı, S. Hüseyin Yılmaz, Aziz Yılmaz ve Petrol Ofisi Dolum Tesisleri'nde aracın sel sularına kapılması neticesi 36 yaşında Emine Bütüner, 6 yaşında Mihra Bütüner ve 22 yaşında Seher Özkan hayatlarını kaybetmiştir. Denize sürüklenen araçta olduğu tahmin edilen 9 yaşındaki Berka Bütüner halen kayıp olup arama çalışmaları devam etmektedir. Arama-kurtarma çalışmaları devam ederken Mert Irmağı Bulvar Köprüsü yanında 45 yaşlarında Mehmet Yaylacıoğlu'nun cesedine ulaşılmış olup, bunun sonucu ölü sayısı 9'a yükselmiştir."

BAŞBAKAN ARADI

12 adet tespit komisyonu oluşturularak hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirten Vali Aksoy, "Sel suları nedeniyle evleri oturulamaz duruma gelen vatandaşlarımızın geçici iskanları Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay'ın destekleriyle sağlanmış, köylerdeki hasar tespit çalışmaları devam etmekte olup iskanı gerekenler aileler için her türlü tedbir alınmıştır. Afet nedeniyle Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir Atalay, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç, İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, ilimiz milletvekilleri, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarları ile ilgili Bakanlık Genel Müdürleri Valiliğimizi arayarak 'geçmiş olsun' dilekleriyle birlikte çalışmalar hakkında bilgi almış, Sayın Başbakanımızın talimatıyla ilk etapta acil kullanımlar için Valiliğimiz emrine 500 bin TL gönderilmiştir. Bu üzücü olayda maalesef can kaybımız olmuştur. Ben yakınlarına baş sağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum. Yaşanan bu doğal afette mağdur olan vatandaşlarımızın normal yaşantılarına bir an evvel dönmeleri için tüm ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Samsun Canik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title