Haberler

Samsun'da Evleri Yanan Aileler Konteynerlerde Kalacak

Güncelleme:

Samsun Valisi İbrahim Şahin, şiddetli lodos nedeniyle çıkan orman yangınında 8 evin yandığı bölgeye giderek inceleme yaptı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, şiddetli lodos nedeniyle çıkan orman yangınında 8 evinde yandığı bölgeye giderek inceleme yaptı. Vali Şahin evleri yanan vatandaşlarla görüştü, soğutma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Rüzgardan elektrik tellerinin birbirlerine çarpması nedeniyle yangın çıktığını belirten Vali Şahin, gerekirse kontrollü elektrik kesintisi yapılacağını dile getirdi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Yakakent İlçesi'nde pazar günü Çobanlı ve Kösedağ mevkiinde çıkan orman yangınında 8 evin de kül olduğu bölgeye gitti. Vali Şahin evleri yanan aileleri ziyaret ederek İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Koparmal'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yangın sonrasında aileler için yapılan yardım ve destek çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Şahin, evleri yanan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için her türlü çalışmanın yapılacağını söyledi.

VAN DEPREMİNDE KULLANILAN KOYTEYNERLER GETİRİLECEK

Vali Şahin, evleri yanan aileler için konteyner temin edildiğini belirterek, "İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzün elinde Van depreminden sonra şu anda 100 adet konteyner bulunmaktadır. Bu konteynerlerden, evlerini kaybeden vatandaşlarımız için bugün buraya kurulacak. Hiçbir vatandaşımız dışarıda kalmayacaktır. Ailelerimize aynı zamanda sıcak yemeklerini yemeleri için bir mutfak aracını da buraya getirdik. Üzüntümüz bu yangının oluşu sırasında vatandaşımızın evlerini kaybetmeleri, tabiatın, orman ve ağaçların kısmen zarar görmesidir. Tek sevincimizde hiçbir can kaybının olmamasıdır" şeklinde konuştu.

GEREKİRSE KONTROLLÜ ELEKTRİK KESİNTİSİ YAPILACAK

Vali Şahin, şiddetli rüzgar vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyleyerek "Vatandaşlarımızın anız yakmalarından şiddetle uzak durması gerekmektedir. İlimizde gerekirse kontrollü bir şekilde elektrik kesintisi de yapacağız. Rüzgarın şiddetli estiği zaman kontrollü bir şekilde elektrik kesintisini yapacağız. Ben burada yaşayan vatandaşlarımıza, Samsunlulara ve bizlere geçmiş olsun diyorum. Daha dikkatli olmayı da herkese öneriyorum" dedi.

DÜN İKİ ORMAN YANGINI DAHA MEYDANA GELDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin ise dün akşam lodos nedeniyle Yakakent İlçesi Küplüağzı ve Bafra İlçesi İlyaslı mevkilerinde de iki orman yangını daha çıktığını belirterek şunları söyledi:

"Gece yapılan çalışmalar sonucunda iki yangın da söndürüldü. Lodosun gece etkisini azaltması ile iki yangın da çok fazla yayılmadan söndürülebildi. Bunun dışında kent merkezinde de küçük çaplı anız yangınları meydana geldi. Lodos etkisini giderek azaltıyor. İki günde lodos nedeniyle Samsun genelinde toplamda 18 ayrı orman yangını meydana gelmiş oldu." - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Şahin Yakakent Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title