Haberler

Şampuan ve saç kreminde içeriğe dikkat

Güncelleme:

Mevsim değişikliklerinden etkilenen saçlar özellikle sonbaharın gelmesiyle birlikte canlılığını kaybediyor.

Mevsim değişikliklerinden etkilenen saçlar özellikle sonbaharın gelmesiyle birlikte canlılığını kaybediyor. Yaz boyunca güneşten kuruyan saçlarınız dökülüyor, şekil almıyor ve matlaşma gibi sorunlar yaşıyorsanız bakım ve beslenme rutinlerine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen QNET Ürün Eğitmeni Sanaa Jahoui canlı, parlak ve güçlü saçların bakımı için sonbahar saç bakım önerilerini paylaştı.

İçeriğinde SLS ve SLES formüller bulunan şampuanların saçın nemini alarak kuru ve mat görünmesine sebep olduğunu ifade eden Sanaa Jahoui, cildin yağ ve nem dengesini bozup cildin matlaşması ve pullanmasına yol açan içeriklere dikkat etmek gerektiğini hatırlattı. Jahoui, silikon içeren şampuan ve saç kremlerine dikkat çekerek, "Silikon saç teli etrafını sardığından dolayı, nefes almasını ve bakım ürünlerinden faydalanmasını engeller ve zamanla saçın matlaşması ve tellerinin kırılmasına sebep olabilir" dedi.

Bakım ürünlerinizin doğal içerikleriyle zengin olması gerektiğine dikkat çeken Jahoui, saçın yapısına en uygun olan yağların Hindistan cevizi yağı, E vitamin yağı, Argan yağı olduğunu ve nemlendirici etkisi yüksek Aloe Vera suyu ile de bakım yapılması gerektiğini hatırlattı.

Yediklerimiz kadar güzeliz

Saçlarımız için gün boyunca bol bol su içmenin önemini vurgulayan Jahoui, "Taze meyvelerden bedeninize gerekli olan su, vitamin ve mineralleri alırken, balık ve yumurtadan gerekli omega 3 ve proteini alırız. Sağlıklı beslenerek de cildi ve saçınızı esneklik ve nem kaybından korumak mümkün" dedi.

Mutluluk güzelleştirir

Jahoui aynı zamanda, "Tatilde çektiğiniz fotoğraflara arada sırada bakın, mutlu anılar sizi güzelleştirecektir. Sonbaharda soğuyan havalar evinizde yapabileceğiniz aktiviteler ve yeni hobiler edinmek, her gün 15 dakika yoga ve esneme hareketleri yapmak ruhunuza ve güzelliğinize yansıyacaktır" önerilerinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title