Haberler

Sakık'tan Genelkurmay Başkanı'na "Nifak" Tepkisi

Bdp Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Uzman Çavuşlarla İlgili Sözlerine "Bu Silahlı Kuvvetler Arasına Nifak Sokmaktır, Bu Adiliktir" Karşılığını Veren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a Tepki Gösterdi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, uzman çavuşlarla ilgili sözlerine "Bu Silahlı kuvvetler arasına nifak sokmaktır, bu adiliktir" karşılığını veren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a tepki gösterdi. Sakık, "Mazlumların hakkını savunmak nifaksa ben nifakçıyım. Kışla diliyle cevap vermek istemiyoruz ama bizi böyle itham edenler Ergenekon'un sanığı ile Anıtkabir'de rahat bir şekilde poz veriyor. Saldıray Berk'e kefil olabilirim diyebiliyor" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda, 26'ncı maddeye bağlı Geçici 20'nci madde üzerinde verdiği önerge üzerine söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "En çok uzman çavuşlar ölüyor" sözleri nedeniyle "Bu Silahlı Kuvvetler arasına nifak sokmaktır, bu adiliktir" diyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a tepki gösterdi. Uzman çavuşların savaşın öncü kadrosu ve en çok mayına basıp ölenlerin uzman çavuşlar olduğu, buna rağmen Orduevlerine bile alınmadıkları yönündeki görüşünü yineleyerek, "Genelkurmay Başkanı benim ordunun içine nifak soktuğumu söylüyor. Mazlumların hakkını savunmak nifaksa ben nifakçıyım. Bu insanlar canını feda edebiliyorsa orduevlerine girebilmeli. Biz masumların hakkını savunuruz. Bu adiliktir diyor genelkurmay başkanı. Kışla diliyle cevap vermek istemiyoruz ama bizi böyle itham edenler Ergenekon'un bir numaralı sanığı ile Anıtkabir'de rahat bir şekilde poz veriyor. Saldıray Berk'e kefil olabilirim diyor. Islak imza belgesine kağıt parçası diyor. Çukurca'da 7 askerin ölümüne neden olan mayınları PKK'nın döşediğini söylüyor. Bu silahların TSK'ya ait olduğunu gördük. Poyrazköy'deki lav silahları için soba borusu diyor ancak gerçek olduğu ortaya çıktı. Erzincan'da dava görülürken mahkemenin üzerinden F-16'ların nasıl uçuş yaptığını gördük" diye konuştu.

-ŞAHİN'E "GENELKURMAY BAŞKANI'NA DEĞİL PARLAMENTERİNİZE SAHİP ÇIKIN" TEPKİSİ-

Sakık'ın bu sözleri üzerine Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Burada olmayan, cevap veremeyen kişilerle ilgili dikkatli konuşulması" gerektiği konusunda uyardı. Sakık ise "Biz de Anıtkabir'de yoktuk"karşılığını verdi. Şahin Genelkurmay Başkanı için "Burada cevap verme imkanı yok ki" sözleriyle uyarısını sürdürürken Sakık, Şahin'e dönerek, "Bir yerlere mesaj veriyorsanız, bu mesajlar sizi kurtarmaz" şeklinde tepki gösterdi. Sakık, Şahin'e "Mahkemenin üzerinden F-16'lar uçuyorsa, devletin bir memuru bir parlamentere hakaret edebiliyorsa asıl göreviniz çıkıp ona cevap vermektir. Milletvekilinize sahip çıkmanız gerekirken Genelkurmay Başkanı'na sahip çıkıyorsunuz"dedi. Şahin ise "sakin ol sayın Sakık" diye karşılık verdi. Sakık, AKP milletvekillerine ise "Size kim kefil olacak, bu kadar hukuksuzluğa karşı siper oluştururken size kim siper oluşturacak. Kefil olursanız keffar olursunuz. Bu F-16'ları oradan havalandıranları görevden alma yetkiniz var bunu yaparsanız arkanızda oluruz" diye seslendi. (ANKA)

(EG/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title