Haberler

Şahin: '301. Maddede Revizyon Düşünüyoruz'

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK'nın 301. Maddesinde Yeni Bir Revizyon Yapmayı Düşündüklerini ve Konunun Bu Yıl Bitmeden Meclis Gündemine Gelebileceğini Söyledi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK'nın 301. maddesinde yeni bir revizyon yapmayı düşündüklerini ve konunun bu yıl bitmeden Meclis gündemine gelebileceğini söyledi.

Şahin, AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin, TCK'nın 301. maddesiyle ilgili soruları üzerine, Türkiye'nin AB süreciyle ilgili halletmesi gereken tek konunun, 301. maddedeki değişiklik olmadığını söyledi.

Şahin, konuyu Bakanlar Kurulunda da görüştükten sonra TBMM'ye sevk edebileceklerini belirtti.

''Kaldırılmasını düşünmüyoruz. Çünkü buna benzer maddeler, AB ülkelerinin bir çoğunda var. Hatta bizim 301. maddeye benzer düzenlemeler de var'' diyen Şahin, ''Avrupa'da bu konuyla ilgili nasıl bir yaklaşım varsa, bu yaklaşımın ortalamasını yakalamaya çalışıyoruz'' dedi.

''DTP Genel Başkanının, askerlik yapmamak için çürük raporu aldığına ilişkin haberlerin'' anımsatılması üzerine Şahin, ''Onları, devletin ilgili kurumları takip eder, inceler. Bu konularla ilgili yasalarımız, yönetmeliklerimiz, bu tür olayları hangi sonuçlara bağlamışlarsa, onları hep birlikte yaşar ve görürüz'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title