Haberler

Sabancı Vakfı'ndan "Mülteci Kadınlar" Temalı Kısa Film Yarışması

SABANCI Vakfı Kısa Film Yarışması tanıtım toplantısı Sabancı Center'da yapıldı.

SABANCI Vakfı Kısa Film Yarışması tanıtım toplantısı Sabancı Center'da yapıldı. Sabancı Vakfı'nın ilk kısa film yarışmasının teması "Mülteci Kadınlar" olarak belirlendi. Tanıtım toplantısına Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, yarışmanın kanaat önderi Reza Deghati ve yarışmanın sanat yönetmeni yapımcı Zeynep Atakan katıldı.

"ACILARI PAYLAŞMANIN ÖTESİNE GEÇMEMİZ LAZIM"

Tanıtım toplantısında konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, şunları söyledi:

"Acıları paylaşmanın ötesine geçmemiz lazım. Mülteci kadınlar, konusunda çok yaratıcı, çok anlamlı, filmler göreceğimize inanıyorum. Dünyadaki mülteci nüfusunun yüzde 70'ini kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Türkiye'deki mülteci nüfusu da bundan çok farklı değil. Sadece mülteci kadınların değil, tüm kadınların tehlikelerden korunması ve eşit insan haklarına sahip olması için acilen harekete geçmemiz gerekiyor. Kadınların yaşadıkları sorunların herkes tarafından anlaşılması için bu alanda farkındalığı sürekli artırmak için çalışmamız gerekiyor. Kısa film yarışmasının da temel hedefi de sanatçıların bu konuya dikkat çekmelerini sağlamak ve basın mensuplarının desteğini sağlamaktır. İnanıyorum ki böyle projeler çoğaldıkça bu konu toplumun tüm kesimleri tarafından çok daha iyi anlaşılacak ve hep gündemde kalarak daha fazla çözüm bulmamıza faydalı olacaktır."

THY ÖRNEĞİ

Yarışmanın kanaat önderi İranlı fotoğraf sanatçısı Reza Deghati, projenin sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada olması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin önemine dikkat çeken Deghati, Türk Hava Yolları uçaklarından bir örnek vererek, "'Hanım efendiler, beyefendiler ve çocuklar' diyen tek havayolu şirketi Türkiye'de. Bu sizin insanlığa bakışınızı gösteriyor" dedi.

YARIŞMA HAKKINDA

Yarışmaya, 8 Eylül-5 Aralık tarihleri arasında başvurulacak, yapımcı ya da yönetmenin Türk ve KKTC vatandaşı olması koşulu bulunuyor. Finale kalan eserler ise 4 Ocak tarihinde açıklanacak. Yarışmaya katılacaklardan 5 dakika içinde mülteci kadınlara bakış açısını anlatmaları isteniyor. Uluslararası bağımsız bir jürinin değerlendirme yapacağı yarışmada birincilik ödülü 15 bin lira, ikincilik ödülü 10 bin lira, üçüncülük ödülü 5 bin lira olarak belirlendi. Yarışmanın sanat yönetmenliğini yapımcı Zeynep Atakan üstleniyor.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sabancı Holding Güler Sabancı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title